Schimbare majoră: Liceele vor putea să îşi organizeze examene de admitere prin proiectul România Educată

  • Liceele vor putea să îşi organizeze examene de admitere dacă cererea este mare.
  • Examenul ar urma să fie organizat înainte de Evaluarea Naţională.
  • Locurile libere vor fi ocupate în funcţie de media de la Evaluarea Naţională.
2484 afișări
Imaginea articolului Schimbare majoră: Liceele vor putea să îşi organizeze examene de admitere prin proiectul România Educată

Schimbare majoră : Liceele vor putea să îşi organizeze examene de admitere prin proiectul România Educată

Prin proiectul România educată, liceele vor putea să îşi organizeze examene de admitere dacă cererea depăşeşte oferta.
 
Examenul ar urma să fie organizat înainte de Evaluarea Naţională. Locurile neocupate în urma examenului de admitere,
vor fi ocupate prin repartizarea elevilor în ordinea mediilor.
 
ALEXANDRU MANDA, expert în educaţie: Din punctul meu de vedere reintroducerea admiterii la liceu, pentru fiecare liceu în parte, nu ar face decât să crească diviziunea deja existente în sistemul de educaţie. Ne-ar reîntoarce la acea naraţiune de care greu scăpăm, de a împărţi liceele între licee bune şi licee proaste.
 
Ariana Dudună este preşedintele Asociaţiei de elevi din Constanţa şi îţi spune că nu este de acord cu această iniţiativă. 
 
ARIANA DUDUNĂ, preşedintele asociaţiei de elevi din Constanţa: Va fi scăzută posibilitatea elevilor, spre exemplu elevii
din mediul rural, de a intra la unul dintre liceele din judeţ, având în vedere că va trebui să se pregătească suplimentar. Va fi o confuzie la nivel de elevi, tocmai pentru că nu va fi un model clar de subiecte, fiecare liceu care are posibilitatea să organizeze admitere, o va organiza pe un subiect dorit de el.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici