Schimbări la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, în Capitală: Repartiţie în ordine alfabetică sau tragere la sorţi

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti vor transmite, marţi, tuturor şcolilor din Capitală, o recomandare cu privire la înscrierea elevilor la clasa pregătitoare, aceasta vizând repartiţia copiilor în ordine alfabetică sau prin tragere la sorţi, au precizat, pentru MEDIAFAX, oficialii ISMB.

1860 afișări
Imaginea articolului Schimbări la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, în Capitală: Repartiţie în ordine alfabetică sau tragere la sorţi

Schimbări la înscrierea copiilor la clasa pregătitoare, în Capitală

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), în cursul zilei de marţi, se va transmite o recomandare la nivelul tuturor unităţile de învăţământ astfel încât repartiţia la clasa pregătitoare să se facă în funcţie de numele de familie al elevilor sau prin tragerea la sorţi a dascălului care se va afla în faţa clasei, în şedinţă publică.

Recomandarea, însă, nu este obligatorie, astfel încât directorii şcolilor pot găsi alte variante de selecţie a cadrelor didactice care predau la clasa pregătitoare. Elaborarea procedurii aparţine fiecărei unităţi şcolare în parte, iar inspectorii şcolari vor verifica dacă aceasta este transparentă.

Inspectoratul Şcolar nu poate legifera o astfel de măsură, acest lucru fiind în sarcina Ministerului Educaţiei, explică sursele citate.

Prin această propunere, ISMB încearcă să stopeze modul în care părinţii alegeau cadrul didactic la care va merge copilul lor, anumite clase fiind supra-aglomerate şi făcându-se liste pentru ca elevul să studieze într-o anumită şcoală sau la o învăţătoare care are un renume pozitiv.

Conform legii, părinţii nu pot alege clasa sau şcoala unde va studia copilul, această repartiţie fiind în funcţie de cartierul sau strada unde locuiesc şi, mai apoi, în funcţie de criteriile stabilite de fiecare şcoală în parte.

În anul 2019, Şcoala 195 din Capitală a implementat repartizarea computerizată, fapt ce a dus la nemulţumirea părinţilor şi care s-a soldat, în final, la demisia directorilor unităţii şcolare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici