Video Şcoala de acasă îi afectează pe copii mai mult decât s-ar putea crede

  • Medicul specialist oftalmolog Ana Maria Vidolman ne spune cât timp este indicat să petreaca copiii în faţa calculatorului
  • Simptomele suprasolicitării ochilor sunt insomniile şi durerile de cap, atât la adulţi cât şi la copii
  • Folosirea telefonului, cu cel puţin 2 ore, înainte de culcare, nu este recomandată
296 afișări

Doar 30 minute pe zi trebuie să stea copiii în faţa ecranelor, susţin oftalmologii. Şcoala de acasă, însã, îi ţine pe şcolari cu ochii în monitor până la câteva ore zllnic.

„(Copiii n.r.) sunt în faţa calculatorului câteva ore pe zi în plus faţă de timpul cu care erau obişnuiţi până acum - 30 de minute”, a spus Ana Maria Vidolman, medic specialist oftalmolog.

Telefonul, tableta şi monitorul sunt cele mai periculoase device-uri pentru ochi.

„Televizorul nici nu l-aş numi atât de nociv, întrucât îţi oferă imagini mari şi la o distanţă de 4 - 5 metri. În schimb, pe celelalte device-uri avem tendinţa să le apropiem de ochi”, a mai declarat medicul.

Copiii mici nu au voie deloc în faţa ecranelor, susţine specialistul.

„Pe un copil mic nu-l va ajuta cu nimic, îl va agita, îi va suprasolicita acomadarea, îl va face să aibă probleme cu vederea la distanţă, pe mai târziu. La fel stau lucrurile în cazul unui copil în creştere”, a mai declarat Ana maria Vidolman.

Screeningul oftalmologic la copiii de pânã în şapte ani este extrem de important, mai ales dacă părinţii poartă ochelari.   

  

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici