Şcoala, „locul de joacă” al agresorilor. Profesorul de sport acuzat de hărţuire, condamnat să-i plătească unei eleve daune de 10.000 de lei

Un profesor de sport din Paşcani, judeţul Iaşi acuzat că a hărţuit o elevă, a fost condamnat definitiv la trei luni de închisoare cu suspendare şi la plata unor daune morale de 10.000 de lei. Magistraţii i-au interzis să predea timp de doi ani.

704 afișări
Imaginea articolului Şcoala, „locul de joacă” al agresorilor. Profesorul de sport acuzat de hărţuire, condamnat să-i plătească unei eleve daune de 10.000 de lei

Şcoala, „locul de joacă” al agresorilor. Profesorul de sport acuzat de hărţuire, condamnat să-i plătească unei eleve daune de 10.000 de lei

Un profesor de sport de la un liceu din Paşcani, care în martie 2017 a fost acuzat de o elevă că a hărţuit-o, a fost condamnat definitiv la trei luni de închisoare cu suspendare şi la plata unor daune morale de 10.000 de lei, printr-o sentinţă a Curţii de Apel Iaşi.

Bărbatul a fost condamnat în primă instanţă de Judecătoria Paşcani, în luna martie 2019, la pedeapsa de 3 luni de închisoare cu suspendare, pentru hărţuire. Tot atunci, magistraţii i-au interzis, printre altele, să profeseze timp de 2 ani, l-au obligat să facă muncă în folosul comunităţii pentru o perioadă de 60 de zile şi să-i plătească elevei sale 20.000 lei cu titlu de daune morale.

Profesorul a contestat decizia Judecătoriei Paşcani, iar după judecarea apelului la Curtea de Apel Iaşi a fost modificată doar suma pe care trebuie să o plătească.

„Admite apelul formulat de inculpatul Angheluş Petrică, împotriva sentinţei penale (...), pronunţate de Judecătoria Paşcani (...) pe care o desfiinţează, în parte, în latura civilă. Rejudecând cauza: Reduce de la 20.000 de lei, la 10.000 de lei, suma pe care a fost obligat inculpatul să o plătească părţii civile (..), cu titlu de daune morale", se arată în decizia Curţii de Apel Iaşi.

Şi eleva a contestat decizia primei instanţe dar apelul i-a fost respins ca nefondat.

Ancheta în acest caz a început în martie 2017, după ce după ce o elevă şi-a anunţat diriginta că dascălul a sunat-o şi i-a făcut avansuri, cerându-i o relaţie. Convorbirea a fost înregistrată şi a ajuns la anchetatori.

Pe acea înregistrare a convorbirii telefonice se aude cum profesorul o invită insistent pe elevă la o cafea, deşi aceasta îi spune că nu stă de vorbă cu necunoscuţi şi încearcă să refuze.

„Vorbesc foarte serios, nu fac mişto, eu sunt om în toată firea, nu sunt un puţoi de ăsta de 18, 21, 25, 19 ani. Sunt om în toată firea şi am vorbit foarte serios. Îmi eşti dragă şi aş vrea să ne vedem să mergem undeva, să îţi fac un cadou, un pulovăraş, un bănuţ, că tu îmi eşti dragă şi ştiu că şi ţie îţi place viaţa", ar fi spus profesorul Petrică Angheluş, potrivit înregistrării.

Întrebat atunci dacă pe înregistrarea de la care a pornit ancheta este vocea sa, profesorul Petrică Angheluş a declarat că „este posibil", dar că la data convorbirii nu ştia că fata este elevă a şcolii unde predă.

Nu era prima abatere a cadrului didactic, acesta fiind sancţionat în 2014 pentru abuz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici