Video Şcoala online pentru românii din străinătate. Cum se desfăşoară orele în Italia şi Spania

  • Italia şi Spania au anunţat că şcolile şi grădiniţele nu vor mai fi deschise până în toamnă
  • Părinţii sunt obligaţi să le asigure copiilor laptopuri şi tablete pentru cursurile online
  • Instituţiile de învăţământ italiene au fost închise la începutul lunii martie
1309 afișări

Românii plecaţi în Spania şi Italia îşi supraveghează de acasă copiii care fac clase online. În Bergamo, unul dintre cele mai afectate oraşe din Italia de COVID, educaţia se face în condiţii dificile. Şi în Spania, copiii experimentează lucruri inedite.

În Italia, elevii nu vor mai reveni fizic la şcoală până în toamnă, aşa că părinţii sunt cei care trebuie să le asigure copiilor calculatoare. Guvernul condus de Giuseppe Conte nu a oferit niciun sprijin financiar pentru clasele online.

„Câteva persoane au probleme de Internet, de conectare, şi nu pot să stea în videolecţie toată dimineaţa sau toate orele” spune Ovidiu, elev la Bergamo.

Mihaela se declară norocoasă că băiatul ei se descurcă singur. „Mie mi-a fost uşor cu băiatul meu pentru că este mare. Nu aş putea să ştiu de copiii mai mici decât al meu pentru că ăştia au nevoie să iasă.”

Patricia, elevă în Spania, spune că profesorii le dau zilnic teme de făcut. „Eu ţin legătura cu profesorul şi colegii mei din clasă prin aplicaţia Zoom. Fac temele online şi le trimit. Aproape zi de zi intrăm în conferinţă şi vorbim despre temele pe care le-am avut.”

Italia şi Spania au anunţat că şcolile şi grădiniţele nu vor fi deschise până în toamnă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici