Şcoala privată, luată cu asalt. Învăţământul de stat, reclamat de părinţi şi puţin apreciat de elevi

  • Cifrele spun totul. La Little London, cererea pentru clasale pregătitoare de anul viitor este dublă faţă de 2020.
  • Peste 70% din copiii de anul viitor vin prin trasfer de la şcoli publice, spune directoarea Luminiţa Macsim.
  • Culpa sistemului de stat este că se face şcoală ”de mântuială”, reclamă părinţii.
805 afișări
Imaginea articolului Şcoala privată, luată cu asalt. Învăţământul de stat, reclamat de părinţi şi puţin apreciat de elevi

Şcoala privată, luată cu asalt. Învăţământul de stat, reclamat de părinţi şi puţin apreciat de elevi

Şcoala de stat nu mai este o opţiune secundară pentru mulţi părinţi. Supăraţi pe sistem, ei şi-au înscris copiii la şcoală privată.
 
Loredana are un copil în clasa a III-a şi spune că de pe 11 martie 2020, copilul ei nu a mai învăţat nimic la stat. L-a dus pe cel mic o lună la o şcoală privată şi a văzut diferenţa.
 
LOREDANA ANCATEU, părinte:
”A fost o lună de probă, la sfărşitul lunii mi-am întrebat copilul "unde vrei, mamă? Aici sau aici", pentru că el avea prieteni la clasa lui de la stat şi a ales clar şcoala unde se învaţă, deci probabil nici el nu se simţea confortabil cu faptul că nu învăţa nimic”.
 
Luminiţa Macsim este director la şcoala privată Little London International Academy. Spune că mulţi părinţi nu au mai aşteptat anul şcolar următor şi i-au transferat pe cei mici de pe acum, cum este şi cazul Loredanei.
 
Însă, şi pentru anul şcolar următor au o listă lungă de solicitări.
 
LUMINIŢA MACSIM, director Little London:
”Cererea pentru clasele pregătitoare, pentru anul şcolar viitor este dublă faţă de anul anterior. Cred că mai mult 70% din copiii de anul viitor vin prin transfer din şcoli publice”.
 
În sistemul educaţional din România sunt 2,8 milioane de şcolari, iar numărul celor de la stat e în scădere. La Little London, de exemplu, numărul total de elevi este de 350,
iar la începutul anului şcolar era cu 40 mai puţin.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici