Video Şcoli private cu taxe anuale la preţ de garsonieră. Măsurile luate în timpul stării de urgenţă

  • Şcolile private, cu taxe anuale la preţ de garsonieră, oferă cursuri online şi asistenţă
  • E mai ieftin să studiezi la o şcoală privată din Italia, decât la una din România
  • Şcolile private au făcut o reducere de taxe de până la 50% în perioada stării de urgenţă
5392 afișări

O dată ce starea de urgenţă a intrat în vigoare în România, şcolile private s-au adaptat rapid la sistemul online. Nu au, de altfel, nicio scuză să nu funcţioneze ca la carte, mai ales că preţul unui an de şcoală depăşeşte 20.000 de euro, bani cu care poate fi cumpărată o garsonieră.

Mutarea în online s-a făcut fără probleme. Elevii stau acum acasă, iar orele de curs au fost reduse.

Tova Ben Nun Cherbis, fondator şcoală privată din Capitală: „Pentru profesori este foarte foarte greu şi pentru copii mult mai greu şi pentru părinţi mult mult mai greu. Poate scurtăm puţin orele, în loc 40 de minute să fie 35 de minute.”

În România, taxele de la şcolile private sunt mai mari decât în Italia. Invers proporţional cu salariul minim - 900 de euro în Italia, faţă de sub 300 în România.

 

TAXE ŞCOLARE ÎN EUROPA 

România 3.000 – 20.000

Italia: 4.000 – 12.000 EURO

Marea Britanie: 4.000 – 30.000 EURO

Franţa: 3.000 – 20.000 EURO

Germania: 3,000 – 20.000 EURO

Finlanda, Irlanda, Danemarca au şcoli subvenţionate de stat

 

Ca să îi ajute pe părinţii afectaţi de epidemie, mai multe şcoli private au scăzut până la jumătate taxele de şcolarizare, pe perioada stării de urgenţă. „Am hotărât că reducem cu 20% pe perioada de urgenţă, care mă ajută să achit salariile şi impozitele la zi”, a mai spus Tova Ben Nun Cherbis.

De miercuri, toate şcolile vor relua cursurile, însă numai pe internet. 

 

REPORTER: CRISTINA CORPACI

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici