Şcolile din Anglia nu îi sperie pe elevi cu reguli anti-COVID. Nu se poartă mască în timpul orelor

  • Şcolile din Anglia s-au deschis pe 1 septembrie.
  • Elevii nu poartă măşti decât în pauze, în zonele aglomerate.
  • Autorităţile din Marea Britanie pun accent pe sănătatea mintală a elevilor.
833 afișări
Imaginea articolului  Şcolile din Anglia nu îi sperie pe elevi cu reguli anti-COVID. Nu se poartă mască în timpul orelor

Autorităţile de la noi încă bâjbâie în ceea ce priveşte întoarcerea la şcoală. În Marea Britanie, părinţii au fost anunţaţi încă de la sfârşitul anului trecut ce reguli trebuie să respecte elevii.

Adina este o româncă stabilită în nord-vestul Angliei de şase ani. Este profesoară de matematică şi are doi copii, la şcoli diferite. Aşa interacţionează cu trei şcoli din oraşul în care trăieşte. Ea spune că, la nivel guvernamental, s-a luat decizia ca părinţii şi profesorii să nu pună presiune pe cei mici şi să nu îi sperie cu măsuri stricte.

Copiii reprezintă doar unu la sută din cazurile de coronavirus confirmate în primul val de infectări din Anglia. 

Se pune foarte mult accent pe această sănătate emoţională, sănătate mentală, încercăm cu toţii şi asta facem noi, ca şi colectiv profesoral, să îi facem pe copii să se simtă încontinuu în siguranţă şi să se apropie cât mai mult de normalitate.  Nu se poartă mască în timpul orelor, copiii interacţionează în cadrul anului lor de studii, nu se pune problema distanţării sociale. Părinţii au fost anunţaţi încă de la sfârşitul anului şcolar trecut, printr-o scrisoare. Părinţii au fost familiarizaţi cu toate aceste reguli, deci ei au ştiut că şcoala urmează să se desfăşoare într-un alt mod,” spune Adina Tulbure, profesoară în Anglia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici