Scrisoarea elevilor pentru Klaus Iohannis. Aceştia vor prelungirea anului şcolar

  • Elevii au depus o scrisoare către preşedintele Klaus Iohannis pentru prelungirea anului şcolar.
  • Mari Gheorghe: “Ne dorim să fim la standardele europene."
  • Rata de alfabetism funcţional din România este de 44%.
15164 afișări
Imaginea articolului Scrisoarea elevilor pentru Klaus Iohannis. Aceştia vor prelungirea anului şcolar

Scrisoarea elevilor pentru Klaus Iohannis. Aceştia vor prelungirea anului şcolar

Mai multi membri ai Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov s-au adunat, astăzi, la Palatul Cotroceni pentru a depune o scrisoare către Klaus Iohannis. Aceştia susţin că nu este un protest, ci doar o mişcare prin care îşi cer drepturile. 
 
“Dorim să iniţiem un proiect legislativ, reprezentat de un amendament la legea educaţiei naţionale, nr 1, pe 2011, prin care să reglementăm numărul de zile de şcoală într-un an calendaristic, mai mare decât 165 de zile, aşa cum reiese din raportul celor de la Agenţia Executivă pentru Educaţie a Comisiei Europene,” a spus Alexia Marinescu, membru AEBI.
 
Prelungirea anului şcolar nu a fost singurul motiv care i-a îndemnat pe elevi să ia măsuri. 
 
”Ne dorim sa fim la standarde europene, iar România este o ţara codaşă, când vorbim de numărul zilelor de şcoală pe care le mergem propriu-zis la şcoală.  Ne dorim şi egalitate între liceele tehnologice şi cele teoretice,  pentru că cele tehnologie, în fiecare an au mai multă şcoală, deoarece au practica la final de an,” spune şi Mari Gheorghe , vicepreşedinte AEBI.
 
Elevii cer mai multe zile de şcoală pentru a combate problemele din educaţie şi pentru a ajunge la standardele europene.. Ei sunt siguri că preşedintele va ţine cont de demersul lor, deoarece şi el ar trebui să fie conştient de problemele actuale din sistemul de învăţământ.
 
Rata de analfabetism funcţional din România este de 44%.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici