Video Se circulă în condiţii de iarnă în Bucureşti: aglomeraţie pe arterele principale / Trei TIR-uri au derapat în Caraş-Severin şi Sibiu, pe drumurile acoperite de zăpadă

Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din Bucureşti, din cauza ninsorii, fiind valori ridicate de trafic pe arterele principale, potrivit Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei.

899 afișări

"Nu sunt probleme mari. Se circulă în condiţii de iarnă. Sunt valori de trafic mai ridicate pe artetele principale. Le recomandăm şoferilor să folosească anvelope de iarnă. Nu avem intersecţii sau artere blocate", potrivit reprezentanţilor Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei.

“Da, sunt zone aglomerate, iar altele mai puţin aglomerate. În general, circulaţia se desfăşoară în condiţii mai dificile. Bulevardele mari, cu toate că sunt deszăpezite, având în vedere ce este afară, sunt blocate pentru că sunt multe maşini (întrebat dacă s-a confruntat cu anumite artere blocate sau străzi lăturalnice – n.r.). Cererea de comenzi este destul de crescută acum şi încercăm şi noi pe cât putem să onorăm ce se poate”, a spus un şofer de taxi.

Pe şoselele şi străzile din Bucureşti s-a depus un strat de zăpadă, fiind condiţii de polei. Şi pe trotuare s-a depus zăpadă, iar pietonii susţin că pot înainta cu greu.

“Se merge groaznic pe trotuare. Primăria nu a dat zăpada de pe trotuare şi nici pe străzile lăturalnice. Nu am căzut încă pentru că am cizmele bune”, susţine o femeie.

La comandamentul care a avut loc, luni, la Primăria Capitalei, edilul Gabriela Firea a cerut operatorilor de deszăpezire să cureţe şi străzile lăturalnice, nu doar bulevardele mari ale Bucureştiului.

ANM a emis, luni, noi avertizări cod galben de ninsoare, polei şi frig în toată ţara. Vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă. Până marţi ora 20 se vor înregistra precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, polei, intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece.

Trei TIR-uri au derapat în judeţele Caraş-Severin şi Sibiu din cauza vitezei, pe drumurile acoperite cu zăpadă traficul fiind îngreunat. Se circulă în condiţii de iarnă în aproape toată ţara, mai ales în jumătatea de sud a ţării. 

Potrivit Centrului Infotrafic, în judeţul Caraş-Severin, circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, din cauza a două accidente în care au fost implicate două TIR-uri care au derapat ca urmare a neadaptării vitezei la condiţiile de drum, pe un carosabil acoperit cu zăpadă: primul pe DN57B, la kilometrul 39, în apropierea localităţii Bozovici, iar al doilea pe DN6, la kilometrul 426, între localităţile Teregova şi Armeniş.

În niciunul dintre cele două evenimente nu au rezultat victime şi se estimează reluarea circulaţiei în condiţii normale în jurul orei 10:00.

De asemenea, din aceeaşi cauză, s-a produs un accident similar pe DN7, în apropierea localităţii Tălmaciu, judeţul Sibiu, în care un TIR a derapat într-o curbă, pe sensul de mers Sibiu - Râmnicu Vâlcea.

Traficul se desfăşoară pe celălalt sens de mers, alternativ şi se estimează realuarea circulaţiei în condiţii normale în jurul orei 08:00.

Totodată, pe DNCB, în localitatea Pantelimon, a avut loc un accident rutier, în care un autoturism care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, pe un carosabil acoperit cu un strat subţire de zăpadă, a derapat şi a intrat într-o dubă care circula regulamentar. În urma impactului au rezultat 2 persoane rănite. În acest moment traficul este oprit pe ambele sensuri de mers, în vederea acordării de îngrijiri medicale victimelor şi efectuării cercetării locului faptei.

La această oră, nu există drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile, însă se circulă în condiţii de iarnă în aproape toată ţara, cu precădere în jumătatea de sud a ţării, aflată sub incidenţa unui cod galben de ninsori, precipitaţii mixte, vânt şi polei.

În continuare, din cauza revărsării unor cursuri de apă şi a inundării părţii carosabile, se circulă îngreunat în: judeţul Bacău, pe DN12B, la ieşirea din localitatea Târgu Ocna către Slănic Moldova, în judeţul Buzău, pe DN10 Buzău - Braşov, în localitatea Măgura, la kilometrul 26+800 de metri, în judeţul Vâlcea, pe DN64, în localitatea Băile Olăneşti, la kilometrul 134 şi pe mai multe drumuri judeţene din Alba, Braşov, Buzău, Covasna, Galaţi, Harghita şi Vrancea.

Drumuri cu restricţii de tonaj nu sunt anunţate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici