Se închid pieţele. Ce spun producătorii locali

  • Decizia vine în urma unor evaluări, din care reiese că în pieţele închise nu sunt respectate măsurile de distanţare socială şi purtare corectă a măştii
  • Producătorii locali vor fi nevoiţi să se reorienteze către alte spaţii comerciale
446 afișări
Imaginea articolului Se închid pieţele. Ce spun producătorii locali

Se închid pieţele

Dacă până acum îţi făceai cumpărăturile din pieţele din spaţii închise, de luni va trebui să te reorientezi către supermarketuri sau către pieţele organizate în aer liber. Decizia guvernului vine în urma unor evaluări, din care reiese că în aceste spaţii nu ar fi respectate măsuri precum purtarea corectă a măştii sau distanţarea socială.  

Măsura guvernului de a închide pieţele agroalimentare este privită cu spaimă de către producătorii locali. Elena, producător, vinde de 30 de ani lactate într-una dintre pieţele din Iaşi. Este singura ei sursă de venit. Are o mică fermă la Horleşti, iar de luni nu va mai avea unde să îşi vândă marfa. 

  •  „Luăm vacile şi le ducem în centru la Primărie. Marfa noastră este perisabilă, nu putem să o ţinem la nesfârşit sau să o ducem în marketuri. Păi noi nu avem E-uri, nu avem amelioratori, sunt produse bio. Oamenii să se hrănească cu produse tradiţionale. Dacă închid pieţele, produsele tradiţionale unde se vând, în market-uri ? Asta vor, să mâncăm toate produsele aduse din afară pe care nu le mănâncă ei, să le aducă la români? Să ne lase să ne putem hrăni şi noi şi copiii”, spune Elena Mihai, producător lactate.

Nici în piaţa Obor, producători precum Gianina nu au găsit o alternativă.

  • „ În momentul de faţă suntem în stare de şoc cu toţii. Nu ştiu ce o să facem”, spune Gianina, producător.

În ultimul weekend în care pieţele agroalimentare mai sunt deschise, clienţi fideli precum Bogdan şi Corina îşi fac ultimele cumpărături.

  • De ce nu sunt în supermarket? De ce am fi acolo? Cred că sunt produse mai ok în piaţă şi cred că mai multe sunt româneşti.  Acum am făcut proviziile, care o să ne ajungă cât o să ne ajungă, după ne vom reorienta”, spun cei doi cumpărători.

Unii producători au găsit o soluţie sau încearcă să se orienteze către mediul online

  •  „Vom face livrări la domiciliu. Ne-am gândit. Poate să fie o provocare să ne întoarcem în mediul online. Să ne ducem în mediul online, defapt, dar trebuie să ne adaptăm”, crede un producător.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici