Video Se înmulţesc cadavrele de porci pe Dunăre. La Brăila, pompierii au recuperat două leşuri într-o oră | FOTO

Pompierii brăileni au recuperat luni două cadavre de porci care pluteau pe Dunăre. Animalele moarte au fost văzute în apropierea malului, în oraşul Brăila, şi după ce au fost luate din apă, au fost predate veterinarilor pentru a fi incinerate.

812 afișări

Misiunea pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a început imediat după ce prezenţa unui cadavru a fost raportată în dreptul zonei industriale a oraşului Brăila.

La faţa locului a fost trimisă o echipă a inspectoratului, iar cadavrul a fost recuperat cu ajutorul unei bărci şi a fost predat reprezentanţilor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. În momentul în care se pregăteau să încheie misiunea, pompierii au văzut pe Dunăre încă un cadavru şi au fost nevoiţi să repete procedura.

„Doi porci am recuperat din Dunăre. Asta doar astăzi, pentru că de când au apărut cazurile de pestă porcină am recuperat patru cadavre. Luni, echipa ISU a recuperat din apă un porc, plutea în dreptul oraşului Brăila. La finalul misiunii, pe Dunăre a fost observat încă un porc mort, aceeaşi echipă s-a dus cu barca, l-a luat din apă şi l-a predat celor de la Direcţia Sanitară Veterinară”, i-a declarat corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

În timpul operaţiunii, pompierii şi scafandrii au avut echipament special şi la final au fost dezinfectaţi. Animalele recuperate din apă urmează să fie incinerate de specialiştii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila.

Judeţul Brăila este în carantină din cauza pestei porcine africane, peste 60 de focare ale virusului fiind depistate în gospodării indivduale şi în ferme. În total, au fost eutanasiaţi aproximativ 200.000 de porci, iar operaţiunea nu s-a încheiat. Pesta porcină a afectat şi ferma brăileană de la Gropeni, cel mai mare complex de porci din România şi al doilea ca mărime din Europa, care avea peste 140.000 de animale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici