Se pot face serbări de final de an şcolar? Elevii intră curând în vacanţa de vară

  • Festivităţile de final de an şcolar se pot organiza în aer liber.
  • Părinţii trebuie să fie vaccinaţi sau să prezinte un test PCR negativ.
  • Primii elevi care au intrat în vacanţă, pe 4 iunie, sunt cei din clasele a XII-a şi a XIII-a.
  • Elevii din clasa a VIII-a termină anul şcolar 2020-2021 vineri, 11 iunie.
  • Pentru grupele de grădiniţă şi celelalte clase, vacanţa de vară începe vineri, 25 iunie.
27898 afișări
Imaginea articolului Se pot face serbări de final de an şcolar? Elevii intră curând în vacanţa de vară
Anul şcolar este pe final pentru majoritatea elevilor. Pentru a celebra, copiii vor festivităţi.
 
Anul acesta, directorii de şcoli s-au străduit să le organizeze. Marian Anghel, director la Liceul Teoretic "Petre Pandrea" din Balş, spune că festivităţile au venit ca o nevoie pentru elevi, pe care a înţeles-o.
 
„De data asta am permis să nu poarte mască, pentru că am asigurat distanţarea pe terenul de sport, pe scaune. Şi atunci, fiind afară şi fără să fie aglomeraţie, am putut permite lucrul ăsta, iar părinţilor le-am solicitat să vină doar dacă sunt vaccinaţi”, povesteşte el.
 
Confrom unei Hotărâri de Guvern se permit festivităţile organizate în spaţii deschise cu participarea profesorilor, a elevilor, precum şi a părinţilor. În baza deciziei, Cristina Sebastian, director la Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu", nu a mai stat pe gânduri.Toată luna iunie organizează fesitivtăţi.
 
„Pentru clasele mai mici da, vom organiza, dar tot aşa, pe clase, tot în curtea şcolii, cu distanţare. Pe urmă clasele V-VIII. Clasa a-VIII-a are săptămâna viioare închiderea, deci vor fi tot singurei, iar săptămâna cealaltă vor fi pentru clasa a-IX-a, a-X-a şi a-XI-a”, spune Cristina Sebastian.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici