Se restrânge lista ţărilor în care românii pot circula fără restricţii

  • A fost actualizată lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat
  • Maldive, Seychelles, Tunisia şi Dominicana intră de azi pe lista galbenă
  • Mexicul rămâne, momentan, în afara listei galbene
  • Egiptul şi Zanzibar sunt alte destinaţii exotice accesibile
  • Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.
2092 afișări
Imaginea articolului Se restrânge lista ţărilor în care românii pot circula fără restricţii

Se restrânge lista ţărilor în care românii pot circula fără restricţii

De astăzi, cei ce vin în România din Maldive, Seychelles, Emiratele Arabe sau Republica Dominicană trebuie să stea în izolare la domiciliu 14 zile. Cu posibilitatea de a ieşi din carantină după zece zile dacă în a opta zi fac un test Covid al cărui rezultat să fie negativ.

Printre cele aproape 70 de state aflate pe lista galbenă apar şi ţări cu comunităţi mari de români: Spania, Italia, Marea Britanie, Franţa şi Germania.

Pentru cei ce se gândesc să plece acum într-o vacanţă, destinaţiile în care pot circula liber sunt tot mai puţine. Mexicul nu apare pe listă galbenă, însă există riscul ca accesul să nu fie permis şi să fie trimişi înapoi în ţară, fără explicaţii, cum s-a întâmplat cu numeroşi români în ultima perioadă.

Alte opţiuni accesibile pentru vacanţe sunt Zanzibar, pentru cei ce doresc o locaţie exotică, sau Egipt, ceva mai aproape.

Iar pentru românii care doresc să meargă la schi în afara ţării, rămâne valabilă varianta Bulgaria. Cu obligaţia de a prezenta un test PCR negativ la frontieră, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte. 

Măsură care se va aplica, de vinerea viitoare, şi celor ce vin în România din ţările aflate pe lista galbenă. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici