Sebastian Ghiţă, despre demisia lui George Maior de la şefia SRI: Klaus Iohannis i-a cerut să plece

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat, într-un interviu, că preşedintele Klaus Iohannis i-ar fi cerut lui George Maior să îşi dea demisia de la conducerea SRI, motivul formal fiind arestarea judecătorului CCR de la acea vreme Toni Greblă.

1853 afișări
Imaginea articolului Sebastian Ghiţă, despre demisia lui George Maior de la şefia SRI: Klaus Iohannis i-a cerut să plece

Sebastian Ghiţă, despre demisia lui George Maior de la şefia SRI: Klaus Iohannis i-a cerut să plece

La baza demisiei lui George Maior din fruntea SRI ar fi fost tot Florian Coldea, susţine fostul parlamentar, care ar fi "produs" evenimentul cu Toni Greblă.

"I-am spus lui Coldea direct. Eu cred că tocmai ţi-ai zburat directorul de serviciu. Şi cred că ai făcut-o intenţionat. Şi pe mine nu mă păcăleşti. Că nu se poate să nu ştie nimeni din serviciu de faptul că preşedintele îl cheamă pe director şi îi cere demisia. Le spunem altora că preşedintele nu a ştiut nimic şi tu, Coldea, nu ai ştiut nimic şi Maior s-a dus la preşedinte fără să ştie nimic, luat de la bilanţul MAI-ului. Nu, eu cred că, cu toată prietenia, punându-se la dispoziţia Cotrocenilor să vină la SRI, eu cred că, stârnindu-se acea dezbatere în societate şi văzând interviul lui Maior, în mintea lui Florian Coldea a apărut această oportunitate. Şi a produs evenimentul cu Toni Greblă şi cu struţii...", a declarat Sebastian Ghiţă, într-un interviu difuzat de Evenimentul Zilei.

Fostul deputat a mai arătat că preşedintele Klaus Iohannis i-ar fi cerut demisia lui George Maior de la conducerea SRI.

"Din ce ştiu eu că s-a întâmplat între preşedintele Iohannis şi George Maior, motivul formal folosit de preşedinte împotriva lui Maior a fost «Mi-aţi creat un dezechilibru în stat. Un judecător al Curţii Constituţionale nu se arestează. Vă rog să vă daţi demisia». Ceea ce Maior a şi făcut în acel moment", a completat Sebastian Ghiţă.

Fostul parlamentar a relatat şi o discuţie la care a asistat între George Maior şi Florian Coldea.

"Şi apare imediat o zumzăială în ziare.com, pe la Dogioiu, pe la Piţigoi, pe la tot felul de avertizori de ăştia, că, vezi Doamne!, Maior întinde coarda, „cum adică îşi permite să se lege de judecătorii Curţii Constituţionale?”, că atunci îi plăcea Doamnei Dogioiu Curtea Constituţională!... Şi, după aceea, eu asist la acea discuţie dintre Maior şi Coldea: „Să nu îndrăzniţi să arestaţi vreun judecător al Curţii… e ultima oară când vă spun că văd ce faceţi, simt ce faceţi”… Şi, a doua zi, hop, breaking news la televizor, Greblă arestat şi nu a mai trecut mult până când… Bun. Aceleaşi zumzăieli mediatice şi avalanşă de prelucrare mediatică a lui Maior. „Domn’e, cum ai îndrăznit să ameninţi un judecător şi după aia îl şi arestezi, cum să se întâmple aşa ceva?", a declarat Sebastian Ghiţă.

Fostul deputat a mai spus şi că fostul şef SRI, George Maior, le-a găsit o poreclă Laurei Codruţa Kovesi şi lui Florian Coldea. "Le spunea Calvin Klein. Le spunea CK celor doi şturlubatici", a mai spus Sebastian Ghiţă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, marţi, amânarea pronunţării pentru 5 aprilie în dosarul în care DNA a cerut închisoare cu executare pentru fostul judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, acuzat de trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional. Procurorii DNA au cerut, la ultimul termen al dosarului, închisoare cu executare pentru fostul senator.

Pe 27 ianuarie 2015, Administraţia Prezidenţială informa că directorul de atunci al Serviciului Român de Informaţii, George Maior, şi-a înaintat demisia de la conducerea instituţiei preşedintelui României, iar Klaus Iohannis a acceptat-o.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici