Sebastian Ghiţă neagă că Victor Ponta făcea cu Florian Coldea liste cu baronii PSD, dar recunoaşte că vorbea despre dosare

Fostul parlamentar Sebasrtian Ghiţă a declarat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că nu sunt reale informaţiile potrivit cărora Victor Ponta făcea liste cu baronii din PSD, împreună cu şefii SRI, susţinând că pesediştii se trezeau cu mascaţii peste ei.

934 afișări
Imaginea articolului Sebastian Ghiţă neagă că Victor Ponta făcea cu Florian Coldea liste cu baronii PSD, dar recunoaşte că vorbea despre dosare

Sebastian Ghiţă neagă că Victor Ponta făcea cu Florian Coldea liste cu baronii PSD, dar recunoaşte că vorbea despre dosare

Întrebat de ce s-a răcit relaţia dintre Victor Ponta şi Florian Coldea, Ghiţă a declarat că fostul premier s-a opus în multe situaţii spunând că un denunţ nu e suficient pentru arestarea unui preşedinte de Consiliu Judeţean sau că unele acuzaţii sunt false.

În afară de aceste discuţii, Sebastian Ghiţă susţine că nu au existat şi altele în care să se stabilească liste cu cei care urmează să fie arestaţi.

"Multe diferenţe de viziune. Teoria cu listele cu pesedişti făcute la o băută cu Coldea şi Ponta şi Maior e falsă. Maior şi cu Ponta s-au zbătut nu neapărat pentru unul sau altul, ci pentru ideea ca mecanismul justiţiei să aibă un decurs normal. Nu făcea Coldea liste cu nimeni. Se trezeau cu ei săltaţi cu mascaţii. Când Ponta a spus <<domnule, exageraţi>>, nu e ăn regulă cu metodele, unele sunt false, aici e mult prea puţin ca declaraţia unui denunţător ca să arestezi un preşedinte de CJ sau să interzici să meargă la birou, Ponta a început să devină mai rebel. Totul a sfârşit printr-un conflict. În 2014, pot să spun că relaţiile erau reci între Ponta şi Coldea", a declarat Sebastian Ghiţă, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Marian Vanghelie, fost lider în PSD, a declarat că fostul premier Victor Ponta, Ilie Sârbu şi fostul director SRI, George Maior, au stabilit lista celor 15 persoane din partid care trebuie arestate, deoarece erau "incomode", atât pentru Ponta, cât pentru sistem.

"Întrebaţi-o pe ministrul Olguţa, mi-a spus acum câteva luni: de unde ai ştiut că dosarul era început când mi-ai spus tu? I-am spus primarului Nichita. Victor Ponta, Ilie Sârbu şi George Maior au negociat lista care trebuiau făcute arestările. S-au negociat, adică oamenii din partid incomozi şi cei din sistem care au vrut să scape de ei. Ştiam de această listă, am discutat cu mulţi. Nichita, Olguţa, Duicu, Nicolescu de la Argeş, era o listă de 15 persoane. Unele incomode şi altele cred că unele veneau de la Ponta, altele din partea sistemului care voia să scoată o serie de lideri din viaţa politică", a declarat Marisan Vanghelie, la Antena 3.

Acesta mai spune că "Ilie Sârbu participa la această mizerie pentru un singur lucru, pentru că Victor nu înţelegea şi nu simte partidul, era nevoie de el să îşi spună părerea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici