Sebastian Ghiţă: Procurorii supraevaluează prejudiciile. Dacă vindeam Ploieştiul nu strângeam banii/ Pe Voiculescu l-au ars. Băsescu a spus doar că nu s-a opus | VIDEO

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a declarat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că procurorii DNA au falsificat probe în dosarul care-l vizează şi că şefa DNA minte atunci când spune că au fost recuperate prejudicii semnificative în cauzele penale.

3729 afișări
Imaginea articolului Sebastian Ghiţă: Procurorii supraevaluează prejudiciile. Dacă vindeam Ploieştiul nu strângeam banii/ Pe Voiculescu l-au ars. Băsescu a spus doar că nu s-a opus | VIDEO

Sebastian Ghiţă: Procurorii supraevaluează prejudiciile. Dacă vindeam Ploieştiul nu strângeam banii

„Au pus la Voiculescu 60 de milioane prejudiciu să nu poată ieşi din închisoare 10 ani. Legea e forţată tare şi spune să plăteşti prejudiciul şi abia după aia să ieşi din închisoare. Procurorii nu mai au minte, noimă, măsură. (...) Sunt singurul om din lume cu un sechestru nelimitat, cu 20 de milioane cauţiune. Sunt în top trei în lume”, a spus fostul deputat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Acesta a mai spus că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, minte atunci când vorbeşte despre recuperarea prejudiciilor în cauzele penale.

„E o minciună, ne minte pe toţi. Ei supraevaluează aceste prejudicii. Mie mi-au cerut... dacă vindeam tot Ploieştiul nu strângeam banii pentru prejudiciu. Să se dea mare la bilanţuri. (...) Zice Codruţa: Am sechestrat un miliard de euro”. A sechestrat pe naiba. Cât de furios şi indignat sunt, sunt extrem de blând. Ce au făcut cu mine, falsificând probe... mai rău puteau să mă împuşte. E o crimă să falsifici probe, să păcăleşti judecătorii”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care poliţiştii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. Ghiţă a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017, în timp ce se plimba pe o stradă, împreună cu fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale.

Până acum, statul român nu a finalizat demersurile pentru extrădarea sa, ministrul Justiţiei precizând marţi că va avea o întrevedere cu omologul său din Serbia, unul dintre subiectele care vor fi abordate fiind ”inevitabil” legat de Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă: Pe Voiculescu l-au ars. Băsescu a spus doar că nu s-a opus

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a declarat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în urma unui plan pus la punct de Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, lucru pe care îl ştie de la fostul preşedinte Traian Băsescu.

Întrebat dacă îşi menţine declaraţia potrivit căreia a aflat de la Traian Băsescu despre cazul Voiculescu, Sebastian Ghiţă a afirmat " aşa mi-a spus mie fostul preşedinte Traian Băsescu. Aşa i-a spus şi Elenei Udrea şi lui Dan Andronic, şi a spus acest lucru de mai multe ori, de faţă cu toţi şi pe rând şi împreună. Şi explicaţia dânsului este că oricât de mult ne-am război între noi, din respect faţă de România, faţă de instituţia preşedintelui, faţă de relaţia cu celelalte instituţii din România, îl face, ca fost preşedinte, să îndure problemele cu familia, cu arestările, cu denunţătorul fostul soţ al fiicei, cu tot felul de lucruri în unele zone forţate, şi să nu folosească acele înregistrări. Cu care ce ar putea să facă? Să îl trimită pe Coldea la pensie? E la pensie. Să prezinte nenumăratele vizite ale lui Kovesi la dânsul în birou? A spus-o de sute de ori şi toţi ştim că se întâmplau".

Ghiţă spune însă că Traian Băsescu a "mers cu valul", permiţând condamnarea lui Dan Voiculescu.

"Şi de aceea Traian Băsescu spune: „Eu doar că nu m-am opus, pentru că Kovesi cu Coldea au venit şi mi-au spus gata, îl luăm cu fulgi cu tot, schimbăm judecătoarele”. Şi chiar întreba „Domnul Ghiţă, şi eu ce era să fac? Să spun nu domn’e, opriţivă, nu e bine, daţi presa peste cap”. Mai era şi o chestiune personală contra trustului. Mi-a spus că s-a şi gândit că poate e toxică aşa o putere mare mediatică în societate, îi deranja şi pe cei din ambasade, şi atunci Traian Băsescu spune că a mers cu valul şi că nu s-a opus, chiar dacă ar fi trebuit să treacă peste orice chestiune personală. În calitate de preşedinte al României nu poţi lăsa procuratura să ia jurnaliştii din sedii, să le închidă gura, să îi lase fără bani, să îi aresteze; că atunci nu mai eşti preşedinte şi aia nu mai e ţară. (...) L-au ars ca pe şoareci, cum zice Portocală", a declarat Sebastian Ghiţă , pentru Evenimentul Zilei.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), prejudiciul fiind stabilit la 60 de milioane de euro.

Sebastian Ghiţă: Urdăreanu a fost trimis să-l provoace pe Ludovic Orban

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a spus că omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu ar fi fost trimis de procurori să îl provoace pe liderul PNL Ludovic Orban să accepte bani pentru campania electorală în cursa pentru funcţia de primar general, în condiţiile în care Nicuşor Dan era favoritul.

„Nicuşor Dan era favoritul, şi atunci PNL... Săracii mai aveau niţel să le ia DNA galbenul din steag. L-au pus pe Buşoi, a avut dosar la DNA în două zile. A fost funny operaţiunea. După aia Marian Munteanu s-a autodeclarat securist dintr-o dată. Nu mai ştiu cine a fost al treilea. Pe Orban l-au convins cu Urdăreanu; să vă uitaţi în acel dosar. Acel Urdăreanu a fost trimis să îl provoace pe Ludovic Orban. Dintr-o listă de denunţători... Pe cine dăm afară? Pe Orban. „Nea Tibi vino încoace. Ştii câte probleme ai, arest la domiciliu... fă şi tu un denunţ lui Ghiţă, un denunţ lui Orban”. Şi dă-i cu provocarea, ceea ce e ilegal SRI nu şi-ar permite niciodată să facă aşa ceva”, a spus Sebastian Ghiţă, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Instanţa supremă l-a achitat definitiv, la începutul lunii martie, pe preşedintele PNL, Ludovic Orban, în dosarul în care este acuzat că a cerut, în 2016, unui afacerist 50.000 de euro, pentru campania electorală pentru primăria Capitalei.

Totodată, fostul deputat a mai spus că Florian Coldea, fostul adjunct al Serviciului Român de Informaţii, i-ar fi cerut să îl denunţe pe fostul premier Victor Ponta, însă Ghiţă l-a refuzat.

„Şi atunci, sigur că, nefiind chiar naiv, în Comisia lui Coldea, altora le-am spus că nu e ok ce se petrece acolo, că falsifică probe (la DNA Ploieşti, n.r.). Şi a ieşit şi un mic conflict cu reproşuri, cu presiuni. Să se ducă Ponta să îşi dea demisia, să se ducă să se înţeleagă cu Iohannis. Eu i-am spus, domnul Coldea, sau Florine, dacă tu crezi că ne-au crescut copiii împreună - şi ai mei, şi ai tăi şi-ai lui Ponta – şi tu crezi că eşti un mare jucător sau ţi se pare că în felul ăsta tu poţi să îmi zici mie toarnă-l pe Ponta că tu scapi şi te pui bine cu preşedintele, şi înţelege că Ponta trebuie să plece, te înşeli amarnic. Înseamnă că nu mă cunoşti deloc. Tu poţi să îmi ceri mie multe lucruri. Şi poate că am făcut de-a lungul vieţii multe lucruri împreună, dar sigur nu poţi să mă laşi să mă duc acasă, să mă uit la băieţii mei care au stat bot în bot cu Irina a lui Ponta opt ani şi eu să îi torn tatăl şi să le fac rău. Eu asta nu pot. Şi pentru ce? Pentru o joacă politică? Ce nu vă ajunge? Ce lume nu vă mai încape? Ce bani, ce puteri? Ca să justifice ca să mă omor eu pe mine ca om”, a mai explicat Sebastian Ghiţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici