Secretara britanică de Externe: Republica Moldova ar trebui „echipată conform standardelor NATO”. Putin nu va renunţa la visul său de a crea „Marea Rusie”

Republica Moldova ar trebui „echipată conform standardelor NATO” pentru a se putea proteja împotriva ameninţării unei invazii ruse, declară secretarul de Externe britanic Liz Truss.

1520 afișări
Imaginea articolului Secretara britanică de Externe: Republica Moldova ar trebui „echipată conform standardelor NATO”. Putin nu va renunţa la visul său de a crea „Marea Rusie”
Lizz Truss declară, pentru Telegraph, că există discuţii cu celelalte state membre NATO despre cum pot fi ajutate statele mici să se apere în faţa unei invazii ruse, dacă va fi cazul. 
 
Truss crede că, deşi Putin are un succes limitat în Ucraina, totuşi, „încă are ambiţii pentru a crea „Marea Rusie” ”.
 
Oficiala crede că discuţiile NATO despre întărirea capabilităţilor militare în faţa armatei ruse ar trebui să acopere şi „celelalte state vulnerabile precum Moldova”. 
 
„Vreau să văd Moldova echipată militar la standardele NATO”, a spus Truss. „Aceasta este discuţia pe care o purtăm cu aliaţii”
 
Moldova nu este membră NATO. La două săptămâni de la invazia Rusiei în Ucraina, a aplicat pentru a adera la UE. 
 
Republica Moldova este una dintre cele mai sărace ţări din Europa şi acum, găzduieşte peste 430.000 de refugiaţi ucrainieni.
 
Maia Sandu se declară pro-UE, o schimbare binevenită după predecesorul său, Igor Dodon, apropiat al Kremlinului.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici