Video Secretarul de stat din MTS care a declarat că „trebuie să punem Centenarul pe tricoaie” a vorbit despre incident

Secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Buzura, a declarat, sâmbătă, la Târgu-Jiu, că atunci când a folosit cuvântul ”tricoaie” în loc de "tricouri", într-o conferinţă de presă, a fost vorba de o „exprimare nefericită” şi că românii trebuie să se mândrească cu Centenarul.

2193 afișări

Întrebat, sâmbătă, la Târgu-Jiu, despre momentul în care a folosit cuvântul „tricoaie” în loc de „tricouri”, în contextul Centenarului, secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului a spus că a fost „o exprimare nefericită”, pe care nici măcar el nu a observant-o.

"A fost o exprimare nefericită. Cred ca mesajul trebuie văzut dincolo de această exprimare nefericită. În continuare spun că trebuie să ne mândrim că suntem români, trebuie să ne mândrim cu Centenarul. Nimeni nu a observat, nici eu am observat această greşeală, să spunem aşa. Am vorbit şi cu reprezentanţii presei din Oradea, trebuie să ne bazăm pe evenimentele sportive. La Oradea este Campionatul European de Şah, aici (la Târgu-Jiu -n.r.) trebuie să ne bazăm pe Campionatul Naţional de Baschet. Cred că trebuie să vedem dincolo de unele expresii aşa-zis nefericite. Nu face parte din vocabularul meu, nu folosesc niciodată. Dacă vă uitaţi şi pe înregistrare, am pus şi mâna pe microfon şi nu este un cuvânt foarte clar. Îmi cer scuze în primul rând faţă de românii care s-au simţit ofensaţi, îmi cer scuze public faţă de ei pentru această scăpare, să zic gramaticală”, a spus Buzura.

Acesta speră că nu va rămâne cunoscut din cauza folosirii incorecte a unui cuvânt. Buzura a precizat că, deşi se îmbracă în cămaşă, de obicei, de această data a folosit un tricou.

„Tot timpul port cămaşă. Acum am venit special în tricou, că am ştiut că o să sară presa pe mine. (...) Sper să nu rămână în istoria sportului românesc această greşeală sau eroare gramaticală", a mai spus Buzura.

La rândul său, ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a spus că a avut discuţii cu Cosmin Buzura şi crede că de vină au fost emoţiile.

"Eu v-aş ruga să lăsăm la o parte această exprimare nefericită şi să discutăm despre turneul la care am venit. (…) Sunt discuţii pe care le-am avut, sunt discuţii private şi nu aş vrea să menţionez. A fost cel mai probabil o exprimare nefericită. Ştiţi foarte bine ceea ce a vrut să spună, a fost doar o expresie nefericită, nu a fost nicio intenţie de a stâlci un cuvânt, probabil că emoţiile uneori îţi joacă feste", a spus Ioana Brad.

Cosmin Butuza, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, a folosit, într-o conferinţă de presă ţinută la Federaţia de Şah, cuvântul ”tricoaie” în loc de "tricouri", precizarea fiind făcută în contextul Centenarului.

”Avem 100 de ani de la Marea Unire şi cred că trebuie să ne mândrim cu acest lucru, să arătăm şi străinilor că suntem români, că ne mândrim cu Centenarul, să punem Centenarul pe tricoaiele noastre, pe afişele noastre, pe tot ceea ce înseamnă", a declarat Cosmin Răzvan Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, la Oradea, potrivit unei înregistrări video postate pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Şah.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, şi secretarul de stat, Cosmin Buzura, se află, sâmbătă, în vizită la Târgu-Jiu, unde are loc Turneul Final al Ligii Naţionale de Baschet 3x3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici