Secţia ATI a Spitalului de Pediatrie Ploieşti, redeschisă după ce s-au găsit medici pentru gardă

Secţia de anestezie-terapie intensivă (ATI) a Spitalului de Pediatrie Ploieşti, închisă de Direcţia de Sănătate Publică în 4 septembrie din cauza lipsei de medici specialişti, a fost redeschisă după ce spitalul a găsit cadre medicale care să asigure linia de gardă.

164 afișări
Imaginea articolului Secţia ATI a Spitalului de Pediatrie Ploieşti, redeschisă după ce s-au găsit medici pentru gardă

Secţia ATI a Spitalului de Pediatrie Ploieşti, redeschisă după ce s-au găsit medici pentru gardă (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a dispus reluarea activităţii secţiei ATI de la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, se arată într-un comunicat dat publicităţii, luni, de conducerea unităţii sanitare.

Conform unor surse din spital, celor doi medici anestezişti care aveau contract cu spitalul, dar care nu puteau asigura linia de gardă, li s-au alăturat alţi trei specialişti, unii dintre aceştia veniţi din Bucureşti.

Activitatea secţiei ATI a Spitalului de Pediatrie din Ploieşti a fost suspendată de DSP Prahova în 4 septembrie, din cauză că nu se putea asigura linia de gardă, în unitatea sanitară fiind doar doi anestezişti.

În această perioadă, copiii care au avut nevoie de intervenţii chirurgicale au fost trimişi la unităţi sanitare din Bucureşti.

Spitalul de Pediatrie Ploieşti este singurul spital pentru copii din judeţul Prahova şi se află în administrarea autorităţilor locale din Ploieşti, după ce Consiliul Judeţean Prahova, care a administrat unitatea până în urmă cu câteva luni, a făcut schimb cu Consiliul Local Ploieşti, CJ preluând de la CL Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti şi dând autorităţilor locale spitalul de copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici