Secţia de Endocrinologie de la Institutul Parhon a fost redeschisă în urma lucrărilor de reamenajare. Pintea: Aştept astfel de iniţiative de la toţi managerii

Secţia de Endocrinologie pediatrică din cadrul Institutului Parhon a fost redeschisă, joi, în prezenţa Sorinei Pintea, care a spus că aşteaptă astfel de iniţiative de la toţi managerii de spitale. Secţia a fost reamenajată din fondurile proprii investiţia totală fiind în valoare de 229.000 lei.

626 afișări
Imaginea articolului Secţia de Endocrinologie de la Institutul Parhon a fost redeschisă în urma lucrărilor de reamenajare. Pintea: Aştept astfel de iniţiative de la toţi managerii

Secţia de Endocrinologie de la Institutul Parhon a fost redeschisă în urma lucrărilor de reamenajare. Pintea: Aştept astfel de iniţiative de la toţi managerii

În cadrul lucrărilor de reparaţii şi reamenajare au fost refacute instalaţiile, grupurile sanitare, au fost înlocuite saltelele, geamurile şi suprafeţele, anunţă ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis, joi, MEDIAFAX.

Cele 11 saloane au, în urma reamenajării, un design nou, adecvat pentru copii, cu 40 paturi şi 5 medici, 15 cadre medii şi auxiliare. Pe secţie se pot face anual 3200 de internări în spitalizare de zi şi continuă, precizează sursa citată.

”Investiţia pe care am văzut-o astăzi (joi, n.r.), aici la spitalul Parhon are o valoare relativ mică, 229 de mii de lei, dar dă semnalul că fiecare manager de spital, fiecare echipă managerială trebuie să se preocupe de îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere pentru pacienţi, dotarea cu aparatură medical”, a declarat ministrul Sorina Pintea, pentru MEDIAFAX, joi, la redeschiderea secţiei.

Ministrul spune că, anul acesta, politicile de sănătate pun un accent deosebit pe programele destinate copiilor.

”Iată că reprezentanţii Institutului Parhon au înţeles acest lucru. Felicit iniţiativa noii echipe care conduce azi Institutul Parhon pentru că au înţeles că este o prioritate reconstrucţia secţiei de pediatrie. Astfel de iniţiative aştept de la managerii spitalelor din toată ţara, care au datoria să se preocupe de condiţiile oferite pacientilor”, a mai spus sursa citată.

Patologia endocrinopediatrică variază de la tulburările de creştere la tulburările pubertare, cum ar fi pubertatea precoce sau, dimpotrivă, cea întârziată, la patologii sensibile şi dificile care necesită interdisciplinaritate de tipul tulburărilor de dezvoltare sexuală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici