Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii discută astăzi raportul Inspecţiei Judiciare după controlul la Parchet, cerut de ministrul Toader

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută, marţi, raportul Inspecţiei Judiciare după controlul realizat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cerut de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

251 afișări
Imaginea articolului Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii discută astăzi raportul Inspecţiei Judiciare după controlul la Parchet, cerut de ministrul Toader

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii discută astăzi raportul Inspecţiei Judiciare după controlul la Parchet, cerut de ministrul Toader

Secţia pentru procurori urmează să ia în discuţie "Raportul Inspecţiei Judiciare numărul 5116/IJ/983/DIP/2017 având ca obiect eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentare de către procurorii şi personalul auxiliar de specialitate din cadrul parchetului vizat", potrivit ordinii de zi.

Şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii este programată la ora 12.00.

Tudorel Toader declara, joi, că a primit de la Inspecţia Judiciară raportul realizat în urma verificărilor derulate la Ministerul Public, care va fi dezbătut marţi în Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

„Zilele trecute am primit raportul făcut de Inspecţia Judiciară pentru Ministerul Public şi săptămâna viitoare, marţi, la ora 12:00, în Secţia pentru procurori va fi dezbătut raportul Inspecţiei Judiciare privind evaluarea de fond după acei zece ani de la Ministerul Public. (...) Vedem ce va urma, poate cum s-a procedat la DNA - audierea inspectorilor, poate a procurorului general, să vedem ce clarificări vor fi necesare după lecturarea raportului”, a mai explicat Tudorel Toader.

Pe 13 noiembrie, Inspecţia Judiciară anunţa că a transmis Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Raportul privind rezultatele controlului managerial, desfăşurat în perioada 4 -29 septembrie 2017, la Parchetul General, în urma verificărilor nefiind menţionate obiecţiuni. Raportul inspectorilor judiciari a fost transmis CSM în cursul zilei de 9 noiembrie.

Surse judiciare au precizat că, în cadrul controlului, nu au fost înregistrate incidente.

Verificările au privit activitatea Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie desfăşurată în anul 2016 şi primul semestru al anului 2017.

Un control similar a fost făcut şi la Direcţia Naţională Anticorupţie, acesta stârnind mai multe controverse după ce o inspectoare a fost înregistrată în timp ce acuza presiuni din partea Laurei Codruţa Kovesi. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţa, săptămâna trecută, că o decizie referitoare la conducerea DNA, după verificările dispuse, va fi luată până la finele anului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici