Secţie de cardiologie intervenţională inaugurată la Spitalul Judeţean Arad. Investiţia a fost de un milion de euro

O secţie de cardiologie intervenţională a fost inaugurată, miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, după o investiţie privată de un milion de euro, realizată în urma unui parteneriat încheiat de autorităţile locale cu investitorii, tratamentul urgenţelor urmând să fie gratuit.

929 afișări
Imaginea articolului Secţie de cardiologie intervenţională inaugurată la Spitalul Judeţean Arad. Investiţia a fost de un milion de euro

Secţie de cardiologie intervenţională inaugurată la Spitalul Judeţean Arad. Investiţia a fost de un milion de euro

Parteneriatul public-privat a fost încheiat în 2012 între Consiliulul Judeţean (CJ) Arad, SCJU Arad şi compania medicală Cardiolife, pentru realizarea din fonduri private a unei secţii de cardiologie intervenţională.

Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, a declarat că s-a apelat la acest tip de colaborare pentru că nu existau fonduri publice pentru modernizarea spitalului şi pentru asigurarea condiţiilor pentru realizarea de operaţii pe cord, pacienţii fiind nevoiţi să apeleze la alte clinici din ţară sau din Ungaria.

"Din acest moment, Aradul intră pe harta judeţelor care oferă aceste servicii de calitate şi necesare. Pacienţii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte centre medicale specializate sau în Ungaria, la Szeged şi Debrecen, având la dispoziţie o secţie de cardiologie dotată la cele mai înalte standarde", a declarat Ioţcu.

Investiţia în noua secţie privată se ridică la un milion de euro, iar aici vor lucra trei medici cardiologi intervenţionişti, trei asistente, o infirmieră şi o secretară.

"Am avut ocazia ca la Arad să instalăm ultima generaţie de angiograf, primul de acest fel instalat în România şi, după ştiinţa mea, nu sunt prea multe nici în Europa. Aparatul ne permite să realizăm intervenţiile cardiace şi periferice prin vizualizarea teritoriului pe care operăm cu o imagine extrem de bună şi o marjă de siguranţă foarte mare, cu doză minimă de radiaţie", a declarat medicul primar cardiolog Cristian Dină.

Intervenţiile pentru pacienţii cu urgenţe cardio-vasculare vor fi gratuite, un protocol în acest sens urmând să fie semnat între Cardiolife, CJ şi spital. Celelalte intervenţii pe cord, care nu reprezintă urgenţe, vor fi făcute contra cost, reprezentanţii Cardiolife afirmând că preţurile practicate sunt cele mai mici din sistemul medical privat din România.

Preşedintele CJ a spus că fondurile pentru urgenţe vor fi asigurate de spital şi a criticat existenţa unor "norme care îngrădesc posibilitatea obţinerii finanţărilor de la stat".

"Corect ar fi ca fondurile guvernamentale să urmărească pacientul şi să nu fie direcţionate doar către centrele de cardiologie tradiţionale, cum se întâmplă acum", a spus Ioţcu.

Reprezentanţii CJ Arad au mai declarat că prin înfiinţarea acestei secţii private s-a urmărit lărgirea ofertei de servicii medicale, scopul fiind păstrarea unui grad ridicat de clasificare pentru spital.

Până în prezent, în spitalul arădean exista o secţie de cardiologie doar pentru diagnosticare şi tratamente, fără a se efectua intervenţii pe cord. Această secţie îşi va continua activitatea, saloanele pentru cei internaţi fiind modernizate în urma unei investiţii de 800.000 de lei, provenită din fondurile CJ Arad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici