Secţie de votare din Gorj, fără energie electrică timp de câteva ore

O secţie de votare amenajată într-o şcoală din judeţul Gorj a rămas fără energie electrică, sâmbătă, timp de câteva ore, după ce un stâlp a căzut, rupând cablurile electrice..

118 afișări
Imaginea articolului Secţie de votare din Gorj, fără energie electrică timp de câteva ore

Secţie de votare din Gorj, fără energie electrică timp de câteva ore (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Avaria a avut loc la şcoala din satul Pişteştii din Deal din comuna Scoarţa, unde este amenajată o secţie de votare.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Gorj, judecător Mădălina Lungănoiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a contactat firma CEZ Distribuţie SA şi a cerut remedierea defecţiunii în condiţiile în care secţia este amenajată într-o şcoală încălzită cu ajutorul unei centrale. Centrala termică nu poate funcţiona însă fără o sursă de energie.

Lungănoiu a masi spus că avaria a fost remediată în câteva ore, astfel că la ora transmiterii acestei ştiri secţia de votare era alimentată cu energie electrică.

Preşedintele BEJ Gorj a mai spus că o altă problemă înregistrată în cursul zilei de sâmbătă în judeţ a fost legată de înlocuirea preşedintei unei secţii de votare din comuna Alimpeşti care a suferit un accident şi şi-a fracturat un picior.

"Am apelat la preşedintele Tribunalului Gorj şi a fost făcută repede o extragere, fiind desemnat un nou preşedinte care să preia din mers toate atribuţiile şi care să parcurgă etapele pe care le presupune procesul electoral până la acest moment", a menţionat Lungănoiu.

În judeţul Gorj sunt amenajate 325 de secţii de votare, fiind aşteptaţi la urne peste 305.000 alegători. Alegerile vor fi supravegheate de peste 1.200 de observatori proveniţi de la diferite organizaţii nonguvernamentale.

În Gorj există două colegii pentru Senat şi şase pentru Camera Deputaţilor, cea mai mare competiţie fiind în Colegiul 6 Târgu Jiu, unde actualul premier Victor Ponta candidează pentru un al treilea mandat, avându-l ca adversar pe Dan Diaconescu. Cel din urmă a anunţat că duminică seară va organiza o "mega-petrecere" cu zeci de mii persoane, pe care le-a invitat pentru a serba împreună ziua sa de naştere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici