Şef CJ Cluj: Exproprierile pentru aeroport, în grafic. Tragem ca în 15 octombrie să inaugurăm pista

Şeful CJ Cluj, Horea Uioreanu, a dat asigurări că exproprierile de teren pentru noua pistă de 2.100 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca sunt "în grafic", afirmând că autorităţile "trag tare" pentru ca pista să fie inaugurată în 15 octombrie, conform termenului stabilit.

186 afișări
Imaginea articolului Şef CJ Cluj: Exproprierile pentru aeroport, în grafic. Tragem ca în 15 octombrie să inaugurăm pista

Şef CJ Cluj: Exproprierile pentru aeroport, în grafic. Tragem ca în 15 octombrie să inaugurăm pista (Imagine: Petrica Tanase/Mediafax Foto)

"Legat de ceea ce ne-am angajat, cu exproprierile efective de terenuri, avem mai mult de jumătate din acordurile proprietarilor pentru ocuparea terenurilor şi sper ca săptămâna viitoare să încheiem procedura. Din acest punct de vedere, CJ Cluj îşi va îndeplini sarcinile asumate. Că va fi 15 sau 20 iunie, e mai puţin important, ceea ce contează este că pista este gata, urmează ca cei de la Apele Române să îşi definitiveze lucrările de deviere a unui pârâu şi tragem tare ca în 15 octombrie să inaugurăm pista de 2.100 de metri. Exproprierile sunt în grafic, aşa cum am promis, vă asigur că nu vor fi probleme şi nu vrem să credem că din cauza exproprierilor se vor întârzia lucrările la pistă", a declarat, marţi, la finalul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Întrebat dacă asigurările date vin după ce vicepremierul Liviu Dragnea a criticat autorităţile judeţene pentru stadiul lucrărilor la pista de 2.100 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, Horea Uioreanu a spus că a fost vorba despre "o confuzie", pentru că era vorba de lucrări noi aferente pistei şi "era anormal ca exproprierile să fie gata în câteva zile".

Preşedintele CJ Cluj a subliniat că autorităţile judeţene dispun de sumele de bani pentru plata exproprierilor, în condiţiile în care, la bugetul judeţului Cluj, s-au încasat în plus faţă de estimări circa 8 milioane de lei.

"O parte vor fi folosiţi pe partea de exproprieri. Noi, la ora actuală, suntem pregătiţi să plătim tot ce înseamnă exproprieri", a afirmat Uioreanu.

Vineri, vicepremierul Liviu Dragnea se declara "ultra supărat şi îngrijorat" de modul în care Consiliul Judeţean Cluj a gestionat lucrările la pista de 2.100 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, avertizând că există riscul ca aceasta să nu fie funcţională în 15 octombrie, conform graficului.

Liviu Dragnea spunea că nu fusese informat de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj asupra existenţei unor probleme legate de exproprierile de terenuri şi de finanţarea lucrării.

Lucrările la pista de decolare-aterizare de 3.500 de metri au început în septembrie 2011, în prima etapă pista urmând să fie extinsă la 2.100 de metri. Costurile proiectului sunt estimate la circa 78 de milioane de euro.

Lucrările sunt realizate de o asociere între firmele SCC Napoca SA, SC ICCO Systems SRL şi SC Geo Arc SRL.

În 28 mai, Consiliul Judeţean Cluj anunţa că a alocat, în acest an, 17,5 milioane de lei (4 milioane de euro) pentru plata unor exproprieri de terenuri în zona Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca, unde se lucrează la prelungirea pistei, urmând ca de bani să beneficieze circa 150 de proprietari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici