Şef de la Brigada Rutieră din Capitală, cercetat sub control judiciar de procurorii DNA

Un şef de birou de la Brigada Poliţiei Rutiere Bucureşti este cercetat sub control judiciar de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 500 de euro de la un denunţător pentru a interveni pentru soluţionarea favorabilă a dosarului în care era cercetată soţia acestuia.

841 afișări
Imaginea articolului Şef de la Brigada Rutieră din Capitală, cercetat sub control judiciar de procurorii DNA

Şef de la Brigada Rutieră care ar fi luat bani pentru a interveni într-un dosar, cercetat sub control judiciar de procurorii DNA (Imagine: Liviu Adascalitei/ Arhiva Mediafax Foto)

Procurorii DNA de la Secţia de combatere a corupţiei au pus în mişcare acţiunea penală şi au luat măsura controlului judiciar pe 60 de zile faţă de Viorel Petre, şef birou în cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere Bucureşti, pe care îl acuză de trafic de influenţă.

Procurorii DNA arată că, în 29 iunie, Viorel Petre, în calitate de şef birou în cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere a Capitalei, a primit de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 500 euro.

Ofiţerul, arată anchetatorii DNA, a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din cadrul Poliţiei Rutiere şi Parchetului, pentru soluţionarea favorabilă şi rapidă a unui dosar penal în care soţia denunţătorului era cercetată pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Banii ar fi fost primiţi de ofiţer în maşina omului de afaceri.

Anchetatorii arată că Petre a intervenit şi că, urmare a diligenţelor depuse de el, denunţătorul a intrat în posesia permisului de conducere a soţiei sale în 23 noiembrie.

În acest dosar anchetatorii DNA beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici