Şef Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Alba: DNA a cerut acte din dosare vechi

Directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Alba, Vasile Bara, spune că procurorii DNA fac verificări, marţi, atât la sediul instituţiei, cât şi la Centrul Regional de care aceasta aparţine, anchetatorii solicitând acte privind dosare de finanţare din urmă cu aproape 10 ani.

348 afișări
Imaginea articolului Şef Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Alba: DNA a cerut acte din dosare vechi

Şef Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Alba: DNA a cerut acte din dosare vechi (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

Vasile Bara, directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Alba, aflat în subordinea Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Centru, a declarat pentru MEDIAFAX că procurorii DNA fac verificări, marţi dimineaţă, atât la instituţia pe care o conduce, cât şi la centrul regional, aflate în clădiri separate.

Bara a spus că nu i s-a comunicat dacă există persoane învinuite sau ce vizează exact verificările DNA, precizând că procurorii anticorupţie au solicitat mai multe documente privind dosare de finanţare din urmă cu aproape zece ani.

El a afirmat că acţiunea DNA este în desfăşurare, iar angajaţii Oficiului pun la dispoziţia anchetatorilor actele solicitate.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, anchetatorii fac, marţi, 12 percheziţii, la 11 adrese din municipiul Alba Iulia şi localităţi învecinate, din care două sunt instituţii publice de interes local, iar restul sunt sediile unor firme şi domiciliile unor persoane fizice.

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, conexe ori asimilate acestora şi infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011 - 2014", preciza DNA.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că una dintre percheziţii are loc la sediul Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Centru din Alba Iulia, instituţie aflată în subordinea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, înfiinţată în acest an de Ministerul Agriculturii, prin reorganizarea APDRP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici