Şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, cercetată sub control judiciar în dosarul de corupţie

Şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, Floarea Alesu, este cercetată, sub control judiciar, pentru abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de aceasta fiind anchetaţi trei şefi din DGASPC Teleorman, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

168 afișări
Imaginea articolului Şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, cercetată sub control judiciar în dosarul de corupţie

Şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, cercetată sub control judiciar în dosarul de corupţie (Imagine: Shutterstock)

În acelaşi dosar este cercetat, sub control judiciar, şi şeful Serviciului Juridic, Contencios, Resurse Umane şi Evaluare Iniţială din cadrul Direcţiei Generale de Asistentă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la fals intelectual în formă continuată.

De asemenea, procurorii anticorupţie au luat măsura controlului judiciar în cazul lui Remus Ionuţ Boboc, şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnici şi Aprovizionare din DGASPC Teleorman, şi al lui Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de Servicii destinat Copilului şi Familiei, de la aceeaşi instituţie.

Cele patru persoane cu funcţii de conducere din DGASPC Teleorman sunt obligate ca, pe durata controlului judiciar, să să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte sunt chemaţi, să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa, să meargă la unitatea de poliţie unde sunt sub supraveghere, conform programului stabilit, să nu părăsească ţara fără încuviinţarea procurorului de caz, să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale cu ceilalţi inculpaţi, precum şi cu martorii din dosar, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Anchetatorii le-au atras atenţia celor patru inculpaţi că dacă încalcă aceste obligaţii, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu arestul la domiciliu sau arestarea preventivă.

Potrivit DNA, în acest dosar se fac cercetări privind săvârşirea, în perioada 2005-2012, a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici