Video Şefa DNA, Anca Jurma, despre OUG 6: Dacă e retrasă trebuie găsită soluţie alternativă pentru interceptări

Şefa DNA, Anca Jurma, a declarat, miercuri, că în cazul în care OUG 6/2016 privind mandatele de supraveghere va fi respinsă, ar fi afectate multe dosare ale Direcţiei şi activitatea tuturor parchetelor din ţară. Jurma mai spune trebuie găsită o soluţie pentru interceptări, dacă OUG va fi retrasă.

787 afișări

„Am discutat despre impactul legilor justiţiei modificate, (...) acele dispoziţii care ar putea să ridice probleme în practică, posibilităţi de modificare ale legii. V-aş da un, singur exemplu, problematica delegărilor, care acum este foarte mult îngreunată”, a declarat procurorul-şef interimar al DNA, Anca Jurma, după întrevederea cu Augustin Lazăr şi cu şefii de parchete de la Parchetul General.

Anca Jurma a subliniat, întrebată dacă respingerea Ordonanţei 6/2016 ar crea probleme în instituţia pe care o conduce, aceasta a răspuns că nu vor fi probleme doar la DNA.

„Ar pune probleme la toate parchetele şi la unităţile de poliţie. Dacă discutăm despre faptul că SRI este unica instituţie din ţară care dispune de infrastructură pentru asigurarea interceptărilor, în momentul în care această ordonanţă ar fi retrasă, va trebui în acelaşi moment găsită o soluţie alternativă”, a mai spus şefa DNA, subliniind că este vorba de multe dosare care ar fi afectate.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat, marţi, dezbaterile privind proiectul de aprobare a OUG 6/2016 privind punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică în procesele penale, ordonanţă care a stat la baza protocului încheiat, în acelaşi an, între PG şi SRI.

Respingerea OUG ar putea conduce la revizuirea anumitor probe în dosare, declara ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în privinţa acestui demers.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici