Şeful Agenţiei de Control şi Încasări din vama Nădlac, destituit în urma incidentului cu AC/DC

Şeful Agenţiei de Control şi Încasări din vama Nădlac, Ildiko Olasz, a fost destituit din funcţie şi retrogradat ca inspector de control, iar patru subordonaţi ai săi au fost concediaţi pentru că ar fi cerut şpagă staff-ului tehnic al trupei AC/DC.

132 afișări
Imaginea articolului Şeful Agenţiei de Control şi Încasări din vama Nădlac, destituit în urma incidentului cu AC/DC

Şeful Agenţiei de Control şi Încasări din vama Nădlac, destituit în urma incidentului cu AC/DC (Imagine: Mediafax Foto/The New York Time)

Directorul Regionalei de Drumuri şi Poduri Timişoara, Ioan Maliţa, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că ancheta şi măsurile în cazul şpăgii cerute staff-ului trupei AC/DC aparţin Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

"Compania a gestionat acest caz. S-a făcut o anchetă şi s-au luat mai multe măsuri. Au fost concedieri şi destituiri care i-au vizat pe cei implicaţi. S-au luat şi măsuri ca, pe viitor, să nu mai aibă loc astfel de cazuri. S-a înfiinţat un telverde, 1234, unde se pot face sesizări, iar în cel mult 30 de minute o echipă va ajunge în vamă pentru a vedea despre ce este vorba. Periodic, se vor face şi controale inopinate", a spus Maliţa.

Potrivit lui Ioan Maliţa, patru angajaţi ai vămii Nădlac suspectaţi că ar fi cerut şpagă staff-ului tehnic al trupei AC/DC au fost concediaţi.

De asemenea, şeful Agenţiei de Control şi Încasări din vama Nădlac, Ildiko Olasz, a fost destituit din funcţia de conducere şi retrogradat, acum fiind inspector de control.

Alte opt persoane care lucrau în vama Nădlac au fost detaşate la alte puncte de control pentru 30 de zile.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara, săptămâna trecută, că patru angajaţi ai CNADNR din vama Nădlac vor fi demişi până la 1 iulie, în urma incidentului cu AC/DC. Berceanu preciza că cei patru angajaţi care vor fi demişi sunt Adriana Bălan, Cazimir Haliţchi, Andreea Vlai şi Elisabeta Miuţescu, aceştia fiind cei care au verificat camioanele cu echipamentele trupei AC/DC, la ieşirea din ţară.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Judeţene Arad s-au autosesizat, în 3 iunie, în cazul angajaţilor care ar fi pretins şi primit bani de la caravana trupei AC/DC, în vama Nădlac, în acest caz fiind deschis un dosar pentru luare de mită, care a fost înaintat procurorilor.

Trupa AC/DC a susţinut în 16 mai un concert la Bucureşti, la care au participat aproximativ 60.000 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici