Şeful ANOFM: Rata şomajului va ajunge, până la sfârşitul anului, la 4,8 la sută

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, estimează că rata şomajului la nivel naţional va ajunge, până la sfârşitul anului, la 4,8 la sută, "deci o creştere foarte mică".

176 afișări
Imaginea articolului Şeful ANOFM: Rata şomajului va ajunge, până la sfârşitul anului, la 4,8 la sută

Şeful ANOFM: Rata şomajului va ajunge, până la sfârşitul anului, la 4,8 la sută (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, cum va evolua rata şomajului la nivel naţional până la sfârşitul anului, şeful ANOFM, Silviu Bian, a spus că aceasta se va "aplatiza" şi că va fi înregistrată o creştere "foarte mică".

"Rata şomajului se va aplatiza. Desigur că acum am avut activităţile sezoniere care încep să se termine, au venit absolvenţii. Dar rata nu a crescut foarte mult, ca în alţi ani. Cred că va fi undeva la 4,8 de la 4,77 la sută, deci o creştere foarte mică, deşi absolvenţii au venit şi s-au înregistrat. S-au înscris foarte mulţi tineri", a spus Bian.

Silviu Bian a participat, joi, la Cluj-Napoca, la conferinţa internaţională cu tema "Proiecte internaţionale de modernizare a Serviciilor Publice de Ocupare: schimb de bune practici", organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj.

Manifestarea se desfăşoară sub egida Centrului Regional pentru schimb de experienţă şi bune practici al Serviciilor Publice de Ocupare din Sud-Estul Europei (CPESSEC) şi reuneşte reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Serviciilor Publice de Ocupare din 15 state europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici