Şeful APIA Arad, trimis în judecată pentru coflict de interese

Şeful APIA Arad, Gheorghe Alda, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, după ce a aprobat plăţi către o societate la care soţia sa este asociat, Alda afirmând însă că drepturile au fost acordate legal, iar semnătura sa a ţinut doar de procedură.

426 afișări
Imaginea articolului Şeful APIA Arad, trimis în judecată pentru coflict de interese

Şeful APIA Arad, trimis în judecată pentru coflict de interese

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, procurorii au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Alda, director executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Arad, care este acuzat de conflict de interese, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform procurorilor, în calitate de director executiv, Alda a aprobat, prin semnătură, în 17 martie 2010, o decizie de acordare a plăţilor în cadrul schemelor de sprijin pe suprafaţă pentru campania 2009, în favoarea unei societăţi comerciale în care soţia sa avea calitatea de asociat.

”În baza acestei decizii s-a plătit societăţii comerciale restul sumei de 56.336,24 lei pentru Schema de plată unică pe suprafaţă - S.A.P.S. şi suma de 153.741,92 lei pentru Schema pentru plăţi naţionale directe complementare - P.N.D.C. 1, suma totală fiind de 210.078,03 lei”, se arată în comunicat.

Contactat, marţi, de corespondentul MEDIAFAX, Gheorghe Alda susţine că nu a comis nicio ilegalitate.

”Eu am demonstrat cu documente că lucrurile nu stau cum susţin procurorii. Drepturile virate au fost legale, indiferent cine a semnat decizia de plată. Eu am semnat ulterior efectuării plăţii cu patru zile, pentru că decizia a fost dată de sistem, iar la mine a venit ulterior. Semnătura mea este o chestiune de procedură, nu de decizie, în astfel de cazuri”, a declarat Alda.

Dosarul a fost trimis pentru soluţionare Judecătoriei Arad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici