Şeful arestat al CJ Arad l-a dat în judecată pe interimar, cerând imagini surprinse în instituţie

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Nicolae Ioţcu, arestat pentru trafic de influenţă, l-a dat în judecată pe şeful interimar, Adrian Ţolea, pentru că nu i-a aprobat obţinerea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere ale instituţiei, care i-ar fi de folos la apărare.

148 afișări
Imaginea articolului Şeful arestat al CJ Arad l-a dat în judecată pe interimar, cerând imagini surprinse în instituţie

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Nicolae Ioţcu (Imagine: Adrian Piclisan/Mediafax Foto)

Preşedintele interimar al CJ Arad, Adrian Ţolea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a fost dat în judecată de preşedintele suspendat al instituţiei, Nicolae Ioţcu, arestat după ce ar fi primit mită în legătură cu achiziţia unor echipamente medicale pentru Spitalul Judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ţolea a precizat că, în 30 iulie, avocatul lui Ioţcu a depus un document la Consiliul Judeţean, prin care a cerut date privind deplasările în teren, în perioada 2011-2015, ale unor angajaţi ai instituţiei ale căror nume apar în dosarul de corupţie. Totodată, avocatul mai solicita imagini video surprinse de camerele de supraveghere ale CJ în 28 iulie, intervalul orar 8.00-16.00.

”La prima cerere i-am răspuns că va primi informaţiile pe Legea 544, pentru că sunt informaţii de interes public, însă le va primi în termen de 30 de zile, aşa cum prevede legea, fiind un volum mare de muncă. Colegii trebuie să caute toate acele documente pentru a fi copiate şi puse la dispoziţia avocatului”, a declarat Ţolea.

Preşedintele interimar a precizat că a răspuns negativ la a doua cerere a avocatului lui Ioţcu.

”I-am răspuns că nu sunt informaţii de interes public şi că imaginile pot fi predate, dacă sunt solicitate, doar organelor competente, respectiv Poliţiei sau Parchetului. Pentru că nu i-am dat aceste imagini, m-a acţionat în instanţă. Nu fac niciun comentariu, dar este evident că mă voi apăra, pentru că am procedat conform legii”, a spus Ţolea.

Conform sursei citate, toate imaginile surprinse de camere sunt păstrate 30 de zile în sistem, dar cele solicitate de avocat au fost arhivate, în eventualitatea că de ele vor avea nevoie anchetatorii.

Procesul va fi soluţionat de Secţia Civilă a Judecătoriei Arad. Pe site-ul instituţiei se arată că dosarul a fost înregistrat în 12 august şi are ca obiect ”asigurare dovezi”.

Ţolea a precizat că avocatul lui Ioţcu a mai avut o cerere în ziua reţinerii acestuia.

”A cerut toate contractele referitoare la dosar, iar atunci am ţinut angajaţii peste program, până seara, fiind multe documente de copiat”, a spus Ţolea.

Preşedintele suspendat al CJ Arad, Nicolae Ioţcu, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată de DNA Timişoara pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a cerut 40.000 de euro de la administratorul unei firme pentru atribuirea preferenţială a unui contract. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în cursul anului 2012, Nicolae Ioţcu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a pretins de la Alin Pătraşcu, administrator al unei societăţi comerciale, suma de 40.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa în cadrul procedurii organizate la nivelul CJ Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziţie publică privind "Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad", în valoare de 1.600.000 de euro.

După ce ar fi primit alte sume de bani, Ioţcu a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie când primea 10.000 de euro.

Dosarul este judecat la Tribunalul Timiş.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, liberalul Nicolae Ioţcu, a fost reţinut de DNA în 24 iulie, după ce a fost prins în flagrant, el fiind ulterior arestat preventiv de Tribunalul Timiş.

Ulterior, Prefectura Arad a emis un ordin de suspendare din funcţie a şefului Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu, după ce a fost înregistrată comunicarea Tribunalului Timiş privind instituirea măsurii arestului preventiv faţă de acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici