Şeful Biroului de Investigaţii Criminale Urziceni, arestat în cazul grupării de cămătari "Drabi"

Comisarul Constantin Greu, şeful Biroului de Investigaţii Criminale Urziceni şi fostul şef al Poliţiei municipiului, a fost arestat de Curtea de Apel Bucureşti, alături de alţi şapte membri ai grupării de cămătari "Drabi".

589 afișări
Imaginea articolului Şeful Biroului de Investigaţii Criminale Urziceni, arestat în cazul grupării de cămătari "Drabi"

Şeful Biroului de Investigaţii Criminale Urziceni, arestat în cazul grupării de cămătari "Drabi" (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Constantin Greu a fost reţinut în timpul descinderilor anchetatorilor de luni, în casele a 14 interlopi.

Potrivit anchetatorilor, Constantin Greu încadra faptele interlopilor la infracţiuni unde erau necesare plângeri prealabile ale victimelor, care însă refuzau să meargă la Poliţie de frica membrilor grupării de cămătari, sau dădea soluţii de neurmărire penală.

"Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că inculpaţii au fost cercetaţi în numeroase dosare penale, dar pentru că faptele au fost încadrate în infracţiuni unice, deşi reprezentau acte materiale ale unor infracţiuni de şantaj, în formă continuată au fost soluţionate prin neurmărire penală. În acest context, asupra părţilor vătămate se exercitau în continuare presiuni şi ameninţări, acestea fiind descurajate să mai formuleze plângeri penale împotriva agresorilor. Această situaţie a fost posibilă şi prin implicarea unui ofiţer de poliţie judiciară care nu a îndeplinit atribuţiile profesionale", informa luni Ministerul Public.

Comisarul Constantin Greu a demisionat din funcţia de şef al Poliţiei municipiului Urziceni în 2009, la o lună după ce două clanuri de romi din oraş s-au luat la bătaie chiar în fata Poliţiei, relatează Mediaş Info.

Curtea de Apel Bucureşti a decis marţi arestarea preventivă pentru 29 de zile a opt membri ai grupării de cămătari "Drabi" - între care şi comisarul Greu -, pentru alte patru persoane instanţa dispunând măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Procurorii au reţinut luni membri ai clanului "Drabi", o grupare de cămătari violenţi care dădeau împrumuturi şi cereau înapoi chiar şi de zece ori banii, pentru a-şi convinge victimele să plătească aceştia folosindu-se de adevărate tehnici de teroare, informează Ministerul Public.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici