Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca: Alte patru persoane rănite în incendiul din club au fost supuse unor traheostomii

Alte patru persoane rănite în incendiul din Clubul Colectiv, internate în Spitalul de Urgenţă Floreasca, au fost supuse, duminică dimineaţă, unor traheostomii, după ce, cu o zi în urmă, şapte dintre răniţi suferiseră intervenţii similare, a declarat şeful Clinicii de Chirugie Plastică, Ioan Lascăr.

322 afișări
Imaginea articolului Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca: Alte patru persoane rănite în incendiul din club au fost supuse unor traheostomii

Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca: Alte patru persoane rănite în incendiul din club au fost supuse unor traheostomii

"Astăzi, am făcut patru traheostomii. Ieri (n.r. - sâmbătă), şapte dintre victime au fost supuse unor intervenţii chirurgicale similare, astfel că, în total, avem 11 pacienţi care au suferit astfel de intervenţii. Traheostomia este o intervenţie chirurgicală în urma căreia medicii montează pacientului un tub în traheee pentru ca acesta să poată respira mai uşor, tubul de traheostomă fiind legat la un aparat de ventilaţie mecanică, procedura având ca scop oxigenarea plămânilor, în aceste cazuri afectaţi de aerul fierbinte intrat în aceste organe", a explicat profesorul Ioan Lascăr.

El a spus că 14 dintre cei 15 pacienţi internaţi la Spitalul Floreasca sunt în Terapie Intensivă, patru dintre aceştia fiind în stare gravă, cu arsuri pe 50 - 70 la sută din suprafaţa corpului.

"Evoluţia este stabilă, dar prognosticul rămâne rezervat. Toţi pacienţii din ATI sunt duşi zilnic în sala de operaţie, unde, în funcţie de starea acestora, sunt supuşi unor intervenţii de mică chirurgie sau unora de tipul traheostomiei", a mai spus profesorul Lascăr.

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 29 de persoane decedate, după ce două tinere, una aflată în Spitalul Bagdasar Arseni, iar alta la Spitalul de Arşi, au murit, duminică dimineaţă, şi alte 146 de persoane rănite, internate la acest moment la spitalele din Capitală.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Printre persoanele decedate se află şi doi dintre membrii trupei, şi anume chitaristul Vlad Ţelea şi chitaristul Mihai Alexandru.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele antifonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete antifonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici