Şeful de la Resurse Umane din Oficiul Cadastru Bucureşti, acuzat că a luat mită 5000 euro, arestat

Şeful Biroului Resurse Umane de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, Iulian Bocşe, reţinut joi de procurorii DNA, care îl acuză că a cerut mită 15.000 de euro, din care a primit 5.000 de euro, pentru a ajuta o persoană să promoveze un concurs, a fost arestat.

362 afișări
Imaginea articolului Şeful de la Resurse Umane din Oficiul Cadastru Bucureşti, acuzat că a luat mită 5000 euro, arestat

Şeful de la Resurse Umane din Oficiul Cadastru Bucureşti, acuzat că a luat mită 5000 euro, arestat (Imagine: Shutterstock)

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus, vineri, arestarea lui Bocşe pentru 30 de zile. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Iulian Bocşe este acuzat de procurorii DNA de luare de mită şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul foloase necuvenite.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal, în stare de libertate, Dan Constantin Cuzuc, pentru dare de mită şi instigare la abuz în serviciu, şi Simona Elena Toader, pentru complicitate la dare de mită şi la instigare la abuz în serviciu, se arată într-un comunicat de presă al DNA transmis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit ordonanţei de reţinere, Iulian Bocşe a pretins de la Dan Constantin Cuzuc suma de 15.000 de euro, în schimbul favorizării Simonei Toader la un concurs de promovare organizat în septembrie 2014. Din această sumă, Iulian Bocşe a primit de la Cuzuc aproximativ 5.000 de euro.

"Totodată, rezultă suspiciunea rezonabilă în sensul că Bocşe Iulian, şef al Biroului resurse umane şi relaţii cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti şi membru al comisiei de concurs desemnate pentru concursul organizat în septembrie 2014 (organizat pentru ocuparea unor posturi vacante de execuţie în cadrul instituţiei menţionate), şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu prilejul desfăşurării concursului menţionat, pentru a obţine promovarea acestui concurs de către Toader Simona Elena", au scris procurorii în documentul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici