Şeful DIICOT anunţă că mama Luizei se va prezenta, joi, pentru recoltarea de probe: Colegii vor proceda în raport de atitudinea dumneaei

Mama Luizei se va prezenta, joi, la sediul DIICOT, pentru recoltarea de probe ADN după ce instanţa de judecată a autorizat procedura, a anunţat şeful DIICOT, Felix Bănilă. În funcţie de atitudinea Monicăi Melencu, procurorii „vor proceda conform procedurii penale”.

712 afișări
Imaginea articolului Şeful DIICOT anunţă că mama Luizei se va prezenta, joi, pentru recoltarea de probe: Colegii vor proceda în raport de atitudinea dumneaei

Bănilă anunţă că mama Luizei vine la DIICOT: Colegii vor proceda în raport de atitudinea dumneaei

„Mama victimei (mama Luizei, n.r) a fost invitată pentru mâine (joi, n.r) şi nu pentru astăzi la sediul Direcţiei pentru a stabili cu dumneaei dacă este sau nu este de acord pentru a i se recolta probe biologice. După cum bine ştiţi o instanţă de judecată, instanţa competentă a autorizat efectuarea unei astfel de proceduri pentru a obţine probe de comparaţie şi colegii mei vor proceda conform procedurii penale în raport şi de atitudinea pe care o va avea dumneaei la momentul la care i se va solicita consimţământul”, a explicat Felix Bănilă.

Şeful DIICOT a mai precizat că această procedură presupune obţinerea consimţământului înainte de recoltare.

Mama Luizei Melencu este citată pentru ziua de joi la DIICOT. Femeia a spus că pentru moment decizia ei este luată, respectiv nu va da probe noi şi nu va semna, dar va vedea ce urmează joi, la Bucureşti.

Procurorii au mers, luni, acasă la mama Luizei pentru prelevarea de ADN pentru noi expertize genetice, însă Monica Melencu a refuzat procedura, după ce s-a consultat cu avocatul. Femeia declara că nu vrea să dea noi probe ADN deoarece bănuieşte că se încearcă închiderea cazului Luizei, prin „plantarea” noile probe în oasele găsite la lizieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici