Şeful Direcţiei de Informaţii Alba reţinut de DIICOT, pus în libertate

Şeful Direcţiei de Informaţii Alba, Ioan Tarnu, şi subsomisarul Liviu Schiau de la BCCO Alba Iulia, reţinuţi sub acuzaţia că au sprijinit o grupare de hoţi de utilaje din UE, au fost puşi în libertate după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins propunerea de arestare făcută de procurorii DIICOT.

508 afișări
Imaginea articolului Şeful Direcţiei de Informaţii Alba reţinut de DIICOT, pus în libertate

Şeful Direcţiei de Informaţii Alba reţinut de DIICOT, pus în libertate (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că instanţa a respins, în noaptea de luni spre marţi, propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile făcută de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Hunedoara pe numele lui Ioan Tarnu şi Liviu Schiau, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului, şi a decis punerea lor în libertate de îndată.

"Curtea de Apel Alba Iulia a dispus cu privire la aceştia măsura de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile şi a atras atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin se va institui faţă de aceştia măsura arestării preventive", a spus Muntean.

El a precizat că decizia nu este definitivă şi că poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare, iar competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit sursei citate, tot în cadrul aceluiaşi dosar, Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în noaptea de luni spre marţi, arestare preventivă pentru 29 de zile a unui alt inculpat pentru care iniţial Tribunalul Hunedoara dispusese în 17 aprilie măsura de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile însoţită de respectarea mai multor obligaţii, printre care şi aceea de a nu comunica direct sau indirect cu ceilalţi inculpaţi sau martori audiaţi în această cauză. Acesta nu a respectat interdicţia stabilită de instanţa de judecată de a nu lua legătura cu ceilalţi inculpaţi în dosarul grupării infracţionale organizate specializată în săvârşirea de furturi de utilaje din state ale Uniunii Europene, aflaţi în stare de arest preventiv.

Şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, lt.col. Ioan Tarnu, şi subsomisarul Liviu Schiau de la la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au fost puşi în libertate la finalul şedinţei de judecată şi au părăsit împreună cu avocaţii lor sediul Curţii de Apel Alba Iulia.

Şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, lt.col. Ioan Tarnu, şi subsomisarul Liviu Schiau, de la la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, au fost reţinuţi, luni, de procurorii DIICOT, pentru că ar fi sprijinit o grupare de hoţi de utilaje din UE, valoarea prejudiciului fiind de 4,5 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici