Şeful Gărzii de Mediu recomandă bucureştenilor să nu aerisească apartamentele dimineaţa

Bucureştenii ar trebui să nu aerisească apartementele în timpul dimineţilor care urmează nopţile cu valori mari de poluare, a declarat şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, la Aleph News.

11418 afișări
Imaginea articolului Şeful Gărzii de Mediu recomandă bucureştenilor să nu aerisească apartamentele dimineaţa

Nivelul poluării a fost foarte ridicat luni dimineaţă în Bucureşti, cu majoritatea senzorilor platformei airlive.ro la 100 în toate zonele Capitalei.

După nivelul record de poluare înregistrat luni, şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a recomandat la Aleph News ca pe viitor, în astfel de episoade cu niveluri mari de poluare, bucureştenii să nu aerisească locuinţele în timpul dimineţii.

„Direcţia a fost din sud spre nord, ceea ce a facilitat migraţia acestui nor de particule către Bucureşti. Pe viitor, în episoade de acest tip, e bine să nu aerisim în primele ore ale dimineţii. Norul s-a disipat. A avut un maxim în jurul orei 2 noaptea. Au fost necesare două ore că aerul să se mişte din zona afectată şi acum condiţiile s-au îmbunătăţit. Dar valorile pe care le-am observat azi-noapte pe reţeaua naţională au indicat valori de până la 10 ori valorile maxime admise şi de 7 ori pe reţeaua naţională”, a spus şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

El precizează că valorile ridicate au fost cauzate de arderea anvelopelor de Lăsata Secului.

„Am găsit împreună cu poliţia, pompierii şi jandarmii, conform tradiţiei de Lăsata Secului, foarte multe incendii. Exista o mică diferenţă - una e să faci un foc din câteva vreascuri şi alta este să foloseşti anvelope”, atrage atenţia Berceanu. .

Cele mai frecvente focare de poluare au fost în localităţile Vidra, Măgurele şi în special în Sinteşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici