Şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, cercetat disciplinar pentru afirmaţiile publice şi conduită

Şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, este cercetat disciplinar pentru afirmaţiile publice şi conduita profesională, la solicitarea ministrului Internelor, Traian Igaş, a anunţat, joi, MAI.

63 afișări
Imaginea articolului Şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, cercetat disciplinar pentru afirmaţiile publice şi conduită

Şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, cercetat disciplinar pentru afirmaţiile publice şi conduită (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Ministrul Traian Igaş a dispus, în urmă cu o zi, declanşarea cercetării prealabile faţă de comisarul şef de poliţie Aurelian Şoric, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ, pentru afirmaţiile publice şi conduita profesională ale acestuia, potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Măsura a fost dispusă conform art. 62 ind.1 din Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului şi alte reglementări legale privind regimul disciplinar al personalului MAI.

Începând de miercuri, o echipă din cadrul Corpului de Control al ministrului face verificări la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ, privind managamentul conducerii instituţiei.

Ministrul a cerut ca activitatea de control, coordonată de şeful Corpului de Control, chestor principal de poliţie Aurel Vlădulescu, să fie efectuată în regim de urgenţă, în termen de o săptămână.

"Am venit să verificăm situaţia managerială de la Poliţia Neamţ. Avem la dispoziţie o săptămână pentru a face aceste verificări, iar după finalizarea controlului, care are loc în regim de urgenţă, îi vom prezenta rezultatele domnului Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor", declara, miercuri, Aurel Vlădescu.

Verificările Corpului de Control au început la Piatra Neamţ după ce şeful Poliţiei Judeţene, comisarul şef Aurelian Vasea Şoric, a fost acuzat că ar "pactiza" cu lumea interlopă.

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, Şoric a lansat acuzaţii grave asupra magistraţilor, susţinând că sunt şi procurori care dau bani cu camătă şi la adresa lucrătorilor din serviciile secrete care nu şi-au făcut treaba şi nu l-au monitorizat pe Cristian Chilat - presupusul asasin al lui Gheorghiţă Mararu, membru al lumii interlope locale.

Aurelian Şoric a susţinut, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar avea legături cu gruparea Mararu, că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu, spunând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi bate joc de familia sa.

"Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. - Gheorghiţă Mararu), pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Sunt procurori care dau bani", a spus Şoric.

Întrebat la ce rezultate se aşteaptă în urma anchetei Corpului de Control al MAI, Şoric s-a declarat încrezător, spunând că toate acuzaţiile la adresa lui, vehiculate de presă în ultimele zile în contextul asasinării interlopului local Mararu, au mai fost anchetate şi "s-a demonstrat că sunt false".

"Am NUP-uri şi rapoarte de infirmare pentru toate aspectele reclamate de oameni pe care îi şi ştiu. Sunt răutăţi ale unor oameni care nu cred că au ceva cu mine personal, ci funcţia de inspector-şef este importantă", a adăugat Şoric.

După conferinţa de presă, Aurelian Şoric a apărut la mai multe posturi de televiziune, unde a ţinut să explice că nu are nicio legătură cu fraţii Mararu, deşi a stat cu chirie într-o locuinţă a acestora, iar acum sunt vecini, că are datorii la bancă, că a fost în misiuni în Kosovo sau că a terminat Liceul de Matematică-Fizică "Costache Negruzzi" din Iaşi. El a ţinut să explice, de asemenea, în mai multe rânduri, că interlop nu înseamnă a da bani cu camătă.

Preşedintele Traian Băsescu, aflat, miercuri, la Palatul Victoria, le-a spus miniştrilor că doreşte să le vorbească şi despre situaţia de la Ministerul de Interne, remarcând că "băieţii care mai ieri făceau striptease aruncându-şi şepcile" îşi aruncă acum şi caracterul pe toate televiziunile.

Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos, în urma asasinatului de duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici