Şeful ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă, demisionează din PNL: Liberalii au greşit prin ”pulverizarea” USL

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Camelia Gavrilă, şi-a anunţat demisia din PNL, luni, acuzând conducerea partidului de ”un şir de greşeli, declaraţii şi abordări hazardate”, între care ”pulverizarea” USL şi reorientarea către PDL.

874 afișări
Imaginea articolului Şeful ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă, demisionează din PNL: Liberalii au greşit prin ”pulverizarea” USL

Camelia Gavrilă (Imagine: L iviu Chirica/ Mediafax Foto)

Camelia Gavrilă a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX că şi-a dat demisia din PNL după 12 ani de activitate în acest partid şi că a luat decizia după o îndelungă analiză a ”mutărilor” care au avut loc în partid în ultima perioadă.

Ea a precizat că va rămâne la conducerea ISJ Iaşi, dar că îşi va da demisia din funcţia de consilier local.

”Decizia plecării mele din PNL a fost luată după multă gândire. Sunt legături sufleteşti create în timp, dar şi dezamăgiri. Nu poţi ca partid să-ţi schimbi discursul de la o lună la alta. Sunt mai multe decizii controversate luate la centru. Plec şi din Consiliul Local, dar rămân la Inspectoratul Şcolar”, a declarat Camelia Gavrilă.

Întrebată dacă se va înscrie în PSD, Gavrilă a răspuns: ”Nu iau în calcul o altă relaţie politică, rămân în zona tehnocrată”.

Camelia Gavrilă susţine că PNL a comis numeroase greşeli la nivel naţional, ”pornind de la pulverizarea construcţiei USL şi continuând cu un şir de declaraţii şi abordări hazardate, dar şi cu propunerea unei noi alianţe”.

”Mi se pare dificilă şi imorală schimbarea de discurs, de teme şi strategii politice, trecerea rapidă dintr-o paradigmă politică în alta. Este dificil să fii credibil şi serios, atunci când îţi părăseşti aliaţii, te orientezi spre alţi parteneri pe care până ieri îi criticai argumentat, când ignori proiecte, promisiuni electorale, programe asumate şi porneşti în aventura unor noi construcţii politice improvizate şi grăbite. Tot ce s-a întâmplat în aceste ultime luni reprezintă o formă de superficialitate şi lipsă de respect pentru electorat”, a afirmat Camelia Gavrilă.

Conducerea PNL Iaşi susţine, într-un comunicat de presă, că regretă decizia Cameliei Gavrilă de a demisiona din PNL, apreciind că aceasta ”a servit cu rigoare administraţia ieşeană în diversele poziţii în care a fost promovată de către PNL”.

Prin demisia Cameliei Gavrilă din Consiliul Local Iaşi, PSD mai câştigă un mandat de consilier local, întrucât următorul pe lista de consilieri USL este un reprezentant PSD. Mai mult, PSD va deţine majoritatea simplă în Consiliul Local Iaşi, social-democraţii urmând să dispună de 14 mandate din totalul de 27.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici