Şeful ITM ar putea fi demis după ce salariile angajaţilor n-au putut fi plătite

Ludovic Orban a anunţat că, la şedinţa de săptămâna viitoare a Guvernului, va fi suplimentat bugetul Ministerului Muncii din Fondul de rezervă al Executivului, pentru plata salariilor angajaţilor de la Inspecţia Muncii. Premierul nu a exclus demiterea şefului ITM.

1401 afișări
Imaginea articolului Şeful ITM ar putea fi demis după ce salariile angajaţilor n-au putut fi plătite

Şeful ITM ar putea fi demis după ce salariile angajaţilor n-au putut fi plătite

„Acolo erau prevăzuţi bani pentru plata integrală a salariilor. Şeful ITM, pe care nu l-am numit noi ci şef pe care l-am găsit, pentru că şeful ITM fusese demis mai demult şi a câştigat procesul şi a fost repus în funcţie, a luat decizia să plătească sumele aferente unor hotărâri judecătoreşti şi a cheltuit o parte din resursele bugetare aflate la dispoziţie. Când a venit momentul să plătească salariile, a constatat că nu are suficienţi bani ca să plătească salariile. Pentru asta am găsit o soluţie. Săptămâna viitoare, când vom avea şedinţa de Guvern, vom aloca din Fondul de rezervă al Guvernului o suplimentare pentru bugetul Ministerului Muncii care să completeze resursele financiare aflate la dispoziţia Inspecţiei Muncii pentru a putea plăti integral salariile. Nu vom rămâne datori. Vom plăti integral toate drepturile salariale ale angajaţilor din ITM”, a declarat Ludovic Orban, duminică la Digi 24, întrebat dacă a fost deblocată sau cum va fi deblocată situaţia cu privire la plata salariaţilor ITM.

Chestionat daci ia în calcul demiterea şefului ITM, şeful Executivului a răspuns: „Cu siguranţă că o astfel de decizie la ora actuală vrem să vedem foarte clar care au fost condiţiile în care a fost luată această decizie. În funcţie de aceste condiţii eu voi lua decizia, împreună cu ministrul Muncii, care să fie rezultatul unei analize a ceea ce a făcut şeful de la Inspecţia Muncii”.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, în şedinţa de vineri a Guvernului, că salariile angajaţilor din inspectoratele teritoriale de muncă nu au fost plătite pe luna noiembrie, instituţia centrală luând decizia de a plăti datorii restante ca urmare a unor litigii vechi de peste doi ani.

Întrebată de premierul Ludovic Orban dacă şeful ITM i-a cerut acordul să facă plăţile rezultate din litigii, ministrul a negat.

Bujor Constantin este şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
itm,
demitere

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici