Şeful ITM Timiş, reţinut pentru complicitate la trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiş, Cornelia Corescu, membru PDL din 1996, suspectată de fapte de corupţie, a fost reţinută, miercuri seară, pentru 24 de ore, de procurorii anticorupţie din Timişoara pentru complicitate la trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu.

885 afișări
Imaginea articolului Şeful ITM Timiş, reţinut pentru complicitate la trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu

Şeful ITM Timiş, reţinut pentru complicitate la trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Unul dintre avocaţii Corneliei Corescu, Adrian Fanu Moca, a declarat, la ieşirea din sediul DNA Timişoara, că şeful ITM Timiş a fost reţinut pe 24 de ore de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de instigare la abuz în serviciu şi complicitate la trafic de influenţă.

"Clienta mea a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore. Acuzaţii de trafic de influenţă care, în opinia noastră, nu au o logică clară faţă de prevederile Codului Penal, posibil mâine (joi - n.r.) să asistăm la o schimbare de încadrare, cu care, de altfel, unele dintre instituţiile din clădirea aceasta ne-au obişnuit. Din cele relatate de procurori, probabil se va merge mai departe cu alte măsuri preventive. (...) Este vorba de mai multe infracţiuni: instigare la abuz în serviciu şi complicitate la trafic de influenţă", a spus avocatul.

Potrivit acestuia, pe lângă Cornelia Corescu, în dosar mai este cercetată o altă persoană, acuzată tot de trafic de influenţă, însă avocatul nu a precizat despre cine este vorba, menţionând doar că nu este un angajat al ITM Timiş.

Sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiş a fost percheziţionat, miercuri, iar directorul instituţiei, Cornelia Corescu, suspectat de fapte de corupţie, a fost ridicat de anchetatori din instituţie şi dus la audieri la DNA - Serviciul teritorial Timişoara, acţiunea fiind coordonată de DNA.

Potrivit unor surse judiciare, Cornelia Corescu, directorul ITM, este suspectată de fapte de corupţie, fiind ridicată de la sediul Inspectoratului în jurul orei 10.00 şi dusă la DNA pentru audieri.

Totodată, surse din cadrul ITM Timiş au declarat că procurorii DNA cercetează mai multe rapoarte întocmite de inspectorii ITM Timiş în cazul mai multor firme din judeţ, percheziţiile vizând biroul şefului instituţiei, Cornelia Corescu, şi compartimentele de relaţii contractuale şi securitate în muncă.

Potrivit surselor citate, procurorii DNA Timişoara s-au aflat în biroul directorului ITM Timiş, Cornelia Corescu, precum şi în cele ale compartimentelor de relaţii contractuale şi securitate în muncă, unde au verificat mai multe rapoarte întocmite de inspectorii instituţiei în cazul mai multor firme din judeţ.

Cornelia Corescu este membru în Biroul Politic Judeţean al PDL Timiş şi conduce de şapte ani Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş. În 2008, ea a candidat din partea PDL pentru un post de senator, însă a pierdut alegerile.

În septembrie 2007, ministrul Muncii de la acea vreme Paul Păcuraru a destituit-o din funcţie pe Cornelia Corescu pe motiv că a prejudiciat imaginea ITM Timiş. Corescu a fost contestată atât de directorul adjunct al instituţiei, cât şi de angajaţi, fiind acuzată de o atitudine necorespunzătoare şi netransparentă cu aceştia. Mai mult, ITM Timiş a trebuit să plătească mii de euro unei angajate pe care directoarea a dat-o afară din ITM, dar angajata a câştigat procesul.

Paul Păcuraru declara la acea vreme că la Ministerul Muncii există câteva dosare cu reclamaţii, decizii, contestări de decizii în cazul Corneliei Corescu, iar aceasta a adus "un prejudiciu de imagine unei instituţii care lucrează cu mii de oameni, de angajatori, cu public cât se poate de larg", prin "scandalul permanent" de la ITM Timiş.

Cornelia Corescu a contestat în instanţă decizia de demitere şi a câştigat, revenind, în 2009, la şefia ITM Timiş

În 2010, ea anunţa că urma să fie numită secretar de stat în Ministerul Muncii, condus la acea vreme de Mihai Şeitan, însă decizia de numire nu a fost semnată de premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici