Şeful Poliţei Pantelimon, cercetat după ce ar fi luat 600 dolari de la un şofer prins băut la volan

Şeful Poliţiei oraşului Pantelimon, Alexandru-Adrian Şovar, este cercetat, sub control judiciar, pentru mită şi furt calificat, după ce a primit 600 de dolari de la un şofer prins băut la volan şi i-a luat ceasul unui subaltern căruia îi dăduse 300 de dolari pentru a-l ajuta pe acesta.

89 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţei Pantelimon, cercetat după ce ar fi luat 600 dolari de la un şofer prins băut la volan

Şeful Poliţei Pantelimon, cercetat după ce ar fi luat 600 dolari de la un şofer prins băut la volan (Imagine: Tibi Bologh/ Mediafax Foto)

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) susţine că "există date şi aspecte care conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia inculpatul Şovar Alexandru-Adrian a primit, în luna iulie 2013, suma de 600 de dolari USD de la o persoană care era cercetată penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice".

Banii au fost primiţi pentru ca şeful Poliţiei Pantelimon-Ilfov să ajute persoana respectivă să obţină o soluţie favorabilă în acel dosar penal, susţin anchetatorii.

Ulterior, tot în iulie 2013, Şovar, în sediul Poliţiei Pantelimon, i-a dat 300 de dolari unui subofiţer din subordine, pentru a-l ajuta pe şoferul prins băut la volan.

Anul acesta, la 14 mai, şeful Poliţiei Pantelimon, în timpul unui dialog înregistrat ambiental, a luat ceasul de mână al subalternului - denunţător în această cauză - şi a refuzat să-l restituie.

Procurorii precizează că în cazul lui Şovar, dacă acesta încalcă obligaţiile ce îi revin în cadrul controlului judiciar, această măsură se poate înlocui cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici