Şeful Poliţiei Române: Şoferul care a lovit vineri cinci maşini în Capitală este un recidivist periculos. Portretul ROBOT al bărbatului

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a declarat sâmbătă că şoferul fugar care a lovit vineri 5 maşini în nordul Capitalei este recidivist, o "persoană periculoasă", fiind dat în consemn la frontieră. Poliţia Capitalei a dat publicităţii portretul robot al conducătorului auto.

3962 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Române: Şoferul care a lovit vineri cinci maşini în Capitală este un recidivist periculos. Portretul ROBOT al bărbatului

Şeful Poliţiei Române: Şoferul care a lovit vineri cinci maşini în Capitală este un recidivist periculos. Bărbatul nu a fost încă prins

În acelaşi context, şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a precizat că şoferul a fost dat în consemn la frontieră şi este căutat atât în Bucureşti cât şi în teritoriu pentru a fi reţinut.

"O să îi dăm de urmă, a fost introdus în consemn la frontieră, posibil să fie în Capitală, posibil să fie în România, dar avem date suficiente încât să vedem exact unde se află. Este un recidivist, o persoană periculoasă. Avem unul dintre făptuitori care este reţinut, în cazul celuilalt suntem într-un cerc restrând de suspecţi probabil că în viitorul apropiat o să vă precizăm şi o să îl identificăm. Semnalmentele putem să le facem publice şi chiar o să le facem. Este un recidivist care a fost implicat în acest nefericit incident. A comis fapte de tâlhărie, a fost condamnat, a ispăşit 6 ani de pedeapsă şi a fost eliberat în 2017 şi a mai fost implicat de atunci în două incidente nu la fel de grave. Era urmărit pentru că era şoferul acelui autoturism. Nu a oprit la semnalele poliţistului. A fost oprit la un control de rutină", a declarat Ioan Buda, şeful Poliţiei Române.

Conform unui comunicat al Poliţiei Capitalei, "barbatul căutat este în vârstă de 39 de ani, cu înălţimea de aproximativ 1,60 m, corpolent, cu ten închis la culoare, păr negru, ochi căprui, faţa ovală. Din datele existente până la acest moment, rezultă că bărbatul este cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat în trecut pentru tâlhărie şi furt calificat".

"Nu vă imaginaţi vreodată că poliţia îmi dă altceva decât mesajele informative în aşa fel încât să ştiu ce se întâmplă în plan operativ, dar vă asigur că poliţia îţi face treaba. Dacă există o singură persoană care a încălcat legea sau o regulă de conduită socială, Poliţia îţi face datoria", a declarat şi Carmen Dan.

Bărbatul, care era urmărit de o maşină a Secţiei 2 de Poliţie, a provocat, vineri, un accident în cartierul Aviaţiei din Capitală, acroşând alte cinci autoturisme, după care a fugit de la faţa locului.Accidentul de circulaţie s-a produs pe strada Alexandru Şerbănescu din cartierul Aviaţiei din Capitală.

Foto: Poliţia Capitalei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici