Şeful PSD lansează ideea unui “nou Snagov”: un pact naţional semnat de toate partidele. Ce ar conţine acesta

  • Marcel Ciolacu cere semnarea unui pact naţional, similar cu cel din 1995 care a dus România în UE şi NATO.
  • PSD a recreat la Snagov un eveniment în care a cerut ca înţelepciunea de atunci să fie un exemplu acum, după 26 ani.
  • Ciolacu: Clasa politică nu a reuşit să folosească Uniunea Europeană ca pe un mijloc de a îmbunătăţi semnificativ viaţa oamenilor.
  • Pactul de la Snagov ar trebui să se axeze pe componenta socială.
563 afișări
Imaginea articolului Şeful PSD lansează ideea unui “nou Snagov”: un pact naţional semnat de toate partidele. Ce ar conţine acesta

Şeful PSD lansează ideea unui “nou Snagov”: un pact naţional semnat de toate partidele. Ce ar conţine acesta

Liderul PSD Marcel Ciolacu cere consens politic prin semnarea unui pact naţional, „un nou Snagov”. Înţelegerea ar trebui să vizeze o serie de proiecte sociale, pe care el le numeşte capabile să transforme România. 

Argumentul său este că la 26 ani de la semnarea pactului iniţial, care a dus România în UE şi NATO, clasa politică nu a reuşit să folosească UE ca pe un mijloc de a îmbunătăţi semnificativ viaţa oamenilor.

Pactul ar presupune un consens pe politicile sociale, pentru a combate sărăcia şi pentru a impune salariul minim european. Care sunt punctele atinse de liderul PSD:

  • locuri de muncă decente şi de salarii echitabile. Pentru că aceasta este principala problemă a României reale!
  • Pilonului european al drepturilor sociale trebuie să fie o prioritate pentru toată lumea, indiferent de culoarea politică. 
  • Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este şansa istorică a României de a trece la nivelul următor!
  • Impozitarea echitabilă a capitalului, o temă care preocupă nu doar stânga europeană, cât şi administraţia Biden. 

Şeful PSD consideră că obiective comune, de stânga sau de dreapta, ar trebui să fie deasupra  ambiţiilor de moment ale unor politicieni. „Contează doar să ducem România înainte!”, a spus Ciolacu, la evenimentul de Ziua Europei susţinut în mod simbolic, duminică de Ziua Europei, la Snagov.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici