Şeful Secţiei ATI de la Neurochirurgie, profesor la UMF Iaşi, reţinut pentru luare de mită

Şeful Secţiei ATI de la Spitalul de Neurochirurgie, Gheorghe Dorobăţ, profesor la UMF Iaşi, a fost reţinut, sâmbătă, de DNA, pentru luare de mită, fiind acuzat că ar fi primit câte o sută de euro de la 20 de studenţi, prin intermediul soţiei sale, cadru didactic tot la UMF, reţinută în acelaşi dosar.

482 afișări
Imaginea articolului Şeful Secţiei ATI de la Neurochirurgie, profesor la UMF Iaşi, reţinut pentru luare de mită

Şeful Secţiei ATI de la Neurochirurgie, profesor la UMF Iaşi, reţinut pentru luare de mită (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Gheorghe Dorobăţ, profesor în cadrul UMF Iaşi, totodată, şeful Secţiei ATI din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, a fost audiat, sâmbătă, de către procurorii DNA, iar ulterior a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru luare de mită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, Carmen Dorobăţ, soţia profesorului, a primit, în cursul zilei de vineri, 20 de carnete de student, fiecare având între file suma de o sută de euro, pentru a-l determina pe soţul ei să le acorde studenţilor nota 9.00 la examenul la disciplina Anestezie Generală.

Procurorii anticorupţie au organizat un flagrant, examenul fiind programat pentru vineri după-amiază.

În cursul serii de vineri, au fost făcute percheziţii atât la biroul profesorului Gheorghe Dorobăţ de la Spitalul de Neurochirurgie, cât şi la domiciliul acestuia.

Soţii Dorobăţ au fost audiaţi, vineri seară, la sediul DNA Iaşi, procurorii dispunând în cursul nopţii reţinerea pentru 24 de ore a profesorului doctor Carmen Dorobăţ, pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

Cei doi umează a fi prezentaţi în faţa judecătorilor Tribunalului Iaşi, cu propunerea arestării preventive pentru 29 de zile.

Carmen Dorobăţ ocupă şi funcţia de manager la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Un alt cunoscut profesor din cadrul UMF Iaşi, Dumitru Păduraru, titular al disciplinei Anatomie în cadrul UMF, a fost reţinut, tot vineri seară, de către procurorii DNA Iaşi, pentru luare de mită, tentativă de viol şi şantaj asupra unei studente.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici