Şeful Secţiei de Poliţie Rurală Balş, Gheorghe Barbu, a fost retrogradat

Şeful Secţiei de Poliţie Balş, comisarul Gheorghe Barbu, acuzat de viol de către o fostă subalternă, a fost retrogradat, marţi, prin trecerea pe o funcţie inferioară, printr-o decizie a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă.

1288 afișări
Imaginea articolului Şeful Secţiei de Poliţie Rurală Balş, Gheorghe Barbu, a fost retrogradat

Şeful Secţiei de Poliţie Rurală Balş, Gheorghe Barbu, a fost retrogradat

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în urma finalizării cercetărilor efectuate de Consiliul de Disciplină constituit la nivelul IGPR faţă de comisarul de poliţie Barbu Gheorghe, şeful Secţiei de Poliţie Rurală Balş, din cadrul IPJ Olt, a fost propusă şi aprobată de inspectorul general al Poliţiei Române trecerea într-o funcţie inferioară, până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, pentru deficienţe manageriale identificate în urma controlului efectuat de către Direcţia Control Intern din IGPR.

Scandalul care a dus la retogradarea lui Barbu a izbucnit în 26 decembrie 2012, când acesta a fost înjunghiat în abdomen de poliţista Melania Renghea, o fostă subalternă care a povestit autorităţilor că, în trecut, ofiţerul ar fi violat-o.

Femeia a lucrat în cadrul Secţiei Balş, comuna Bobiceşti, care intră în subordinea comisarului Barbu, iar în urmă cu câteva luni a solicitat şi obţinut mutarea la Secţia de Poliţie din localitatea olteană Brâncoveni.

Potrivit anchetatorilor, aceasta a fi mers cu autoturismul său în Morunglav, localitatea de domiciliu a fostului său şef şi, sub pretextul că vrea să îi transmită un mesaj, l-ar fi chemat pe acesta în autoturismul său şi, în urma discuţiei cu acesta, l-ar fi înjunghiat, cel mai probabil, cu un cuţit, de mai multe ori în zona abdominală.

Soţul poliţistei, care este însărcinată, a susţinut încă de atunci că aceasta ar fi fost violată în trecut de către comisarul Gheorghe Barbu, la acea vreme şeful poliţistei.

Soţul femeii spune că a aflat de toată povestea abia în 22 decembrie şi că a încurajat-o pe aceasta să depună plângere, lucru care s-ar fi petrecut în data de 24 decembrie, la DIICOT Craiova.

Şeful DIICOT Craiova, Adrian Glugă, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cuprinsul plângerii depuse de poliţistă sunt menţionate nume de la vârful Poliţiei Olt.

Astfel, în plângerea depusă de femeie, pentru viol şi şantaj, sunt menţionate numele şefului Poliţiei Balş, Ion Şotea, al şefului Inspectoratului de Poliţie Olt, Ion Voicu şi al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, la care Barbu ar fi dus-o pe poliţistă pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei.

Surse din Poliţie declarau, pentru MEDIAFAX că şeful Poliţiei Olt, Ion Voicu, şi-a depus la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului documentele necesare în vederea ieşirii la pensie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici