Şeful Serviciului Permise Giurgiu, plasat sub control judiciar după ce a luat mită de la instructori auto

Şeful Serviciului Permise Giurgiu, Mihail Predescu, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de procurori de luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă, acesta primind bani de la instructori auto pentru facilitarea obţinerii de permise, potrivit DNA.

910 afișări
Imaginea articolului Şeful Serviciului Permise Giurgiu, plasat sub control judiciar după ce a luat mită de la instructori auto

Şeful Serviciului Permise Giurgiu, plasat sub control judiciar după ce a luat mită de la instructori auto (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că, în perioada 5 noiembrie 2015 – 14 decembrie 2015, şeful Serviciului de Permise Giurgiu a acceptat promisiuni de bani sau de alte foloase de la un instructor auto, denunţător în cauză, astfel încât să faciliteze promovarea probei practice a examenului auto pentru cinci persoane.

În schimbul banilor, Mihail Predescu a lăsat să se înţeleagă că va interveni la poliţiştii examinatori din subordine. Acesta a şi primit, potrivit DNA, în 22 decembrie 2015, suma de 300 de euro, prin intermediul instructorului auto, pentru a promova trei dintre cele cinci persoane.

"În cursul lunii iulie 2016, inculpatul Predescu Mihail a acceptat promisiunea primirii unor foloase pentru facilitarea promovării altor două persoane la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, lăsând să se înţeleagă că va interveni pe lângă alţi examinatori, subordonaţi ai săi, în acest scop. La data de 16 august 2016, inculpatul a primit suma de 1.800 lei prin intermediul aceluiaşi instructor auto", se arată în comunicatul procurorilor anticorupţie.

Totodată, în perioada august-septembrie 2015, Mihail Predescu a acceptat promisiuni de bani pentru a facilita promovarea probei practice a examenului auto pentru două persoane, iar pentru acest serviciu, în decembrie 2015, a beneficiat de bunuri şi de servicii patrimoniale din partea instructorului de aproximativ 900 de lei.

El a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici