Şeful statului afirmă că aderarea României la Spaţiul Schengen depinde şi de modificarea Legilor Justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat miercuri de aderarea României la Spaţiul Schengen, că reprezentanţii Comisiei Europene vor ca ţara noastră să adere, însă sunt semne de întrebare suplimentare în legătură cu Legile Justiţiei.

743 afișări
Imaginea articolului Şeful statului afirmă că aderarea României la Spaţiul Schengen depinde şi de modificarea Legilor Justiţiei

Klaus Iohannis leagă aderarea la României la Schengen de modificarea Legilor Justiţiei

"Comisia Europeană sprijină demersul de aderare al României, cum majoritatea statelor sunt pentru demersul aderării României, alături de Bulgaria. În domeniul legilor justiţiei cu siguranţă ridică câteva semne de întrebare suplimentare. Eu sunt totuşi moderat optimist că vom reuşi să vem o legislaţie în materie de justiţiei care rezistă la o verificare atentă în final şi cred că uşor-uşor că legislaţia în domeniul justiţiei trebuie îmbunătăţită şi nu ciopârţită. Sper ca acest lucru, în final, să fie înţeles şi de cei care au pornit cu un elan nemotivat şi cu o totală lipsă de transparenţă acest procedeu. Cred că există suficientă înţelepciune în politica românească pentru a găsi un final potrivit pentru aceste lucruri. Momentan, etapa în care ne aflăm ridică mai multe semne de întrebare decât aduce certitudini", a afirmat şeful statului Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută alături de premierul Olandei, Mark Rutte, miercuri la Palatul Cotroceni.

La aceeaşi întrebare, premierul olandez Mark Rutte a răspuns: "Vom vedea ce va face Comisia Europeană şi vom vedea ce vom face în paşii următori".

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Olandei, Mark Rutte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici